Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi belli oldu! - Haberler - indir.com

Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Son yıllarda giyilebilir teknoloji alanındaki çalışmalarını artıran Apple’ın arttırılmış gerçeklik gözlüğünü ne zaman piyasaya süreceği belli oldu. Tasarımıyla ve özellikleriyle dikkat çeken gözlük AR alanın iddialı ürünlerinden biri olacak.

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden biri olan Apple uzun bir süredir arttırılmış gerçeklik alanında çalışmalar yapıyor. Bu teknolojiyi en iyi ve en çarpıcı şekilde kullanıcılarına sunmak isteyen şirket liderlik koltuğunu da kovalıyor gibi duruyor. Bugün ortaya çıkan bir rapora göre Apple ara ara sızıntılarla gündeme gelen arttırılmış gerçeklik gözlüğünü 2022 senesinde piyasaya sürecek. Endüstri içinde yer alan iddialara göre şirket üretimi yetiştirebilmek için gözlüğün optik bileşenlerinin üretimini bir süre önce hızlandırdı.

Yeni Apple Powerbeats kablosuz kulaklık Türkiye’de satıştaYeni Apple Powerbeats kablosuz kulaklık Türkiye’de satışta

The Information’da yayımlanan bir habere göre Apple’ın arttırılmış gerçeklik teknolojisi için bir sanal gerçeklik kombinasyonu başlattığı ve bu teknolojiyi 2022 senesinde pazara süreceği iddia edilmişti. 2023 senesinde ise bu yeni ürünü iki yeni donanımın daha takip etmesi bekleniyordu. Ardından Bloomber’gin bir haberinde bu bilgi Mark Gurman tarafından doğrulanmış ve hatta her şey yolunda giderse Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğünü 2021 senesine bile çıkarabileceği paylaşılmıştı.

Şuanda hala gözlüğe dair çok bilgi bulunmuyor. Ancak gelen sızıntılar doğrultusunda Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğünün hafif bir yapıya ve oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahip olduğunu söylemek mümkün. Tasarımıyla Oculus Quest’e benzeyeceği söylenen yeni sanal gerçeklik gözlüğüne destek toplamak için Apple’ın 2021 yılın başında geliştiricilerle iletişime geçmesi bekleniyor.

Şirketin tasarladığı gözlüğün oldukça kullanışlı olduğu ve gözlüğün kullanıcılar tarafından tüm gün rahatça takılabileceği şekilde tasarlanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ancak gözlüğün tasarımın nasıl hatlara sahip olacağı konusunda henüz net bir bilgi ya da sızan bir render görüntüsü bulunmuyor ki, Apple’ın bu gözlüğü tanıtmasına daha iki sene olduğunu düşünürsek bu durumda oldukça normal. Şimdilik gözlüğün piyasadaki diğer arttırılmış gerçeklik gözlükleriyle benzer bir tasarıma sahip olması ancak daha kalın çerçevelere sahip olması bekleniyor.

Ancak koronavirüs salgını nedeniyle teknoloji pazarının büyük bir darbe aldığını ve Apple’ında araştırmalarını ve üretimini yavaşlattığını göz önünde bulundurursak şirketin sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürmesinin beklenenden daha uzun bir zaman alabileceği ihtimalini de gündeme getiriyor. Yine de şirketin patent başvuruları değerlendirildiğinde Apple’ın bu üründe kararlı olduğunu ve sanal gerçeklik gözlüğünü er ya da geç piyasaya süreceğini söyleyebiliriz. Apple’ın yeni ürünleri hakkında bilgi sahibi oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.


Apple Music, kullanıcılarına “Get Up!” diyorApple Music, kullanıcılarına “Get Up!” diyor
Apple iOS 13 işletim sistemindeki hatasını kabul etti!Apple iOS 13 işletim sistemindeki hatasını kabul etti!

PAYLAŞ