Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor - Haberler - indir.com

Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 16:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon sektörünün liderleri arasında olan Apple, Rusya tarafından uygulamaya koyulan veri saklama politikalarına uyacağının işaretini daha önce vermişti. Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre, ABD menşei olan Apple, Rus kullanıcılarının isimlerini, teslimat adreslerini, e-posta adreslerini ve telefon numaralarını Rusya içerisindeki sunucularda saklamaya başladı. Ocak ayında Foreign Policy dergisi tarafından yayınlanan bir haberde teknoloji öncüsünün Rusya’nın 2014 yılında onayladığı ve aynı zamanda 2015 yılında yürürlüğe soktuğu yasaya uyacağı vurgulanmıştı. Söz konusu olan bu yasa, Rus kullanıcıların çevrimiçi verilerinin Rusya sınırları içerisinde saklanması zorunlu olduğu belirtilmişti.

Bloomberg’te yayınlanan haberde yer alan bilgiye göre Apple’ın hangi tür verileri Rusya’da saklamaya başladığını gösteren bir belge yer alıyor. Bahsi geçen bu belgede Apple’ın ilgili verileri niçin topladığı da kimse tarafından bilinmiyor. Cupertino merkezli olan firma, ilgili verilerin müşteri hizmetleri ve yeni ürün duyuruları için toplandığı da ayrıca belirtiliyor.

Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?

Apple kullanıcıların bütün bilgileri Rusya sınırları içerisinde tutuluyor

Akıllı telefon sektörünün öncüleri arasında olan Apple, sunduğu belgede mesajlar, belgeler ve kişi listeleri taşıma işleminin parçaları arasında yer almıyor. Firma yalnızca Rusya’daki çalışanlarının pasaport bilgilerinin, adreslerinin, maaş geçmişlerinin ve gelir detaylarının ülke sınırları içerisinde bir sunucu içerisinde saklandığı ifade ediliyor. Foreign Policy’de yer alan bir  haberde Rusya’nın yasalarına uyan Apple ve diğer şirketlerinin veri teslimine ve şifre çözmeye zorlanabileceğine dikkat çekildi.

 

 


Apple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemdeApple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemde
Apple, Google'ın iOS lisansını iptal ettiApple, Google'ın iOS lisansını iptal etti

PAYLAŞ