Apple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemde - Haberler - indir.com

Apple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 19:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Yeni Macbook’ların tanıtımının ardından, klavyeleri dolayısıyla olumsuz eleştiriler alan Apple’ın, çıkarmaya hazırlandığı Macbook’larının klavye patenti sızdırıldı.

2018 yılını oldukça verimsiz geçiren Apple, bu yıl için sağlam adımlarla teknoloji dünyasında adından söz ettirmek istiyor. Şirket geçtiğimiz yıl, ürünleri için yaptığı tanıtımlarda beklediği ilgiyi göremedi. 2018 model iPhone’ların fiyatları ile ilgili aldığı tepkilerin yanı sıra, tanıtılan yeni Macbook’ların klavyeleri de teknoloji dünyasında olumsuz eleştirilere maruz kalmıştı. Son elde edilen bilgilere bakılırsa, Apple bu eleştirileri göz önünde bulundurmuş gibi görünüyor. Apple’ın bu yıl tanıtacağı düşünülen yeni Macbook’ların klavye patentleri sızdırıldı. Patentlere bakılırsa, Apple bir önceki modelde kendisine yapılan eleştirilere çözüm üretmeye çalışmış.

Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!

Apple klavye patentine bakılırsa, yeni Macbook’ların klavyeleri çok konuşulacak

Apple, bir önceki tanıttığı Macbook’ların klavyesi ile ilgili sert eleştirilere maruz kalmıştı. Bunun nedeni, klavyelerin küçültülmüş mekanizması içinde kir ve kalıntıları tutuyor olmasıydı. Yeni Macbook modellerinde bu eleştirileri göz önünde bulunduran Apple’ın, sızdırılan klavye patenti birçok şeyi ortaya koyuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi ile belgelenen yeni patentlere bakılırsa, Apple kir ve kalıntıları önleyebilmek için klavyesine yeni bir doku eklemeye hazırlanıyor. Bununla beraber, patentte değiştirilebilir bir cam panel olduğu görülüyor. Steve Jobs, ilk iPhone’u tanıttığında cihazda sabit veya fiziksel klavyenin yer kapladığına dikkat çekmişti. Yeni patentte, Macbook’ların üst katta değiştirilebilen bir cam parçasına ve altında bir dokunma hissi katmanı olan Haptic Engine sistemine sahip olduğu görülüyor. Patent çizimlerine bakılırsa, ilk cam katman değiştirilme kabiliyeti sunuyor. Haptic Engine motoru ile de tuşlara basınca dokunmatik yüzeyden fiziksel geri bildirim alma eksikliği azaltılmış. Böylece, kullanıcıların klavye kullanma hissini yakalaması amaçlanıyor. Sızdırılan patente dair Apple cephesinden bir açıklama gelmedi. Patentin ne zaman duyurulacağı da bilinmiyor.


MacBook kullananlara müjde!MacBook kullananlara müjde!

PAYLAŞ