Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak? - Haberler - indir.com

Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 17:09:24
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook’un Reasearch uygulaması ile Apple politikalarını ihlal etmesi üzerine Apple tarafından getirilen cezanın yankıları sürüyor. Peki, Apple Facebook için tamamen bir yasaklama kararı alırsa ne olur? İşte konuyla ilgili dış basında yaşananlar. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor -

Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?    Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?    

Apple’ın Facebook için getirdiği yasaklama tüm dünyada ses getirmeyi başardı. Kullanıcı verilerine yönelik ciddi bir ihlalde bulunan Facebook, bu konuda hedef olduğu gibi şu anda App Store üzerinde de yer almıyor. Bu konuda en çok merak edilen ise Apple’ın tamamen bir yasak getirmesi halinde Facebook için tablonun nasıl olacağı.

Facebook için yıkıcı olmayabilir!

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde, Facebook için bu durumun beklenildiği gibi bir yıkım olmayacağı görüşü hakim. Facebook’un sadece Facebook uygulaması ile ayakta kalmadığı düşünüldüğünde sadece Facebook uygulamasının sistem dışı kalması, uzmanlara göre sosyal ağ devinde ciddi bir etki yaratmayacak potansiyelde.

Durumun diğer bir dikkat çeken yanı ise Apple’ın böyle bir engellemeyi yapmasının oldukça zor olması. Instagram, WhatsApp gibi diğer uygulamalar olduğu sürece Facebook’un tamamen engellemesinin ancak tüm uygulama ve hesapların engellenmesi ile gerçekleşebileceği düşünülüyor. Şu andaki tabloda da böyle bir ihtimale yer verilmiyor. 

Facebook gençlere ayda 20 dolar ödüyor

Tüm bu senaryolar gerçekleşirse ne olacak?

Tüm bu zorluklara rağmen tüm senaryoların gerçekleşmesi halinde ise Facebook tarafından kural ihlaline neden olan sertifikanın değiştirilmesi bir çözüm olarak görülüyor. Buna karşın web uygulaması üzerinden erişimin sağlanabilecek olması da kullanıcıların Facebook’a erişimini kısıtlamayacak durumda. Fakat bu web deneyimi kuşkusuz bir uygulama kadar kullanıcı tatmin edemeyecek seviyede.

Engelleme çözüm sunacak mı?

Uzmanların dikkat çektiği bir diğer nokta ise uygulamaların kullanım dışı bırakılmasına rağmen veri toplama işlemlerinin sonlanmayacağı. Öyle ki sitelerde yer alan Facebook ile giriş yap seçeneklerini iOS kullanıcılarının kullanmaya devam etmesi, mevcut engellemelere rağmen veri toplamanın sürmesini sağlayacak. Facebook Pixel’in  2.2 milyon sitede bu giriş sisteminin olduğu düşünüldüğünde ise bu durumun arka planında nelerin olduğu çok net bir şekilde görülebilir.

Tüm bunların yanı sıra Android işletim sisteminde yoluna engel olmadan devam edebilen bir Facebook için senaryo her zaman için iç açıcı. Üstelik Facebook uygulamalarını engelleyen bir Apple için işlerin ne kadar yolunda gideceği ise tartışılan bir diğer nokta. Bu açıdan sürekli Facebook cephesinden yorumlanan bu olaylarda Apple tarafını da göz ardı etmemek gerekiyor. 

Facebook'a ara vermek insanları mutlu ediyor


İlgili uygulamalar
Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!

PAYLAŞ