Apple, Google'ın iOS lisansını iptal etti - Haberler - indir.com

Apple, Google'ın iOS lisansını iptal etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 13:06:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Facebook Research uygulamasını iOS platformlarından kaldıracağını açıklayan Apple, şimdi de Google iOS lisansını iptal etti.

Teknolojinin dev isimlerinden Apple, bu sektörde rakiplerinin aksine topluluk kurallarına ne kadar bağlı olduğu ile ilgili olarak, sıkça gündemde yer alır. Tüketicilere, neden Apple’ı tercih ettikleri sorulduğunda, genellikle daha güvenilir olması işaret edilmektedir. iOS platformların uygulama mağazası olan App Store’da da her uygulama kolay kolay yer alamıyor. Bunun için, Apple’ın sunduğu koşulların kabul edilmesi gerekiyor.

Apple, Netflix'e Rakip Olmaya HazırlanıyorApple, Netflix'e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde, Apple şirketin dağıtım politikasını hiçe saydığı gerekçisini göstererek, Facebook Research uygulamasını iOS platformlarından kaldırma kararı aldığını açıklamıştı. Şirketin yeni yaptırımı, en büyük rakiplerinden birisi olan Google’a oldu.

Apple, Google’ın iOS lisansını iptal etme kararı aldı

Apple, Facebook Research uygulamasının, iPhone verilerini toplaması nedeniyle aldığı kararın ardından, şimdi de Google’ın iOS lisansını iptal etme kararı ile gündeme geldi. Apple’ın topluluk kurallarına ne kadar bağlı olduğu bilinen bir durum. Google’ın lisansını iptal etmesinin nedeni olarak da Apple’ın bu ince çizgisi gösteriliyor. Elde edilen bilgilere göre Google, Screenwise Meter uygulaması ile iPhone kullanımı ile ilgili verileri topluyor. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Apple, Google’ın dağıtım politikalarını ve gizlilik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle, iOS lisansını askıya aldığını açıkladı. Bu olayın üzerine özür dileyerek Screenwise Meter uygulamasını App Store üzerinden kaldıran Google’a karşılık, herhangi bir açıklama gelmedi.


Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!
OnePlus, Apple'ı kendi silahı ile acımasızca vurdu!OnePlus, Apple'ı kendi silahı ile acımasızca vurdu!

PAYLAŞ