Apple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyor - Haberler - indir.com

Apple Glass “Sony micro OLED” ekranlar ile geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın geliştirmiş olduğu düşünülen AR gözlüğü olan Apple Glass hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geliştirme aşamasında olan bu model için şimdide ekran detayları gündeme geldi. Apple imzalı olan artırılmış gerçeklik gözlüğü Apple Glass, çok uzun bir zamandır gündemde olmaya devam ediyor. Son olarak Apple’a yönelik bir kaynak tarafından 499 dolara satılacağı ifade edilen bu ürün, yeni bilgiler kapsamında ise hemen pazarda yer almayacak. Geliştirme aşaması devam eden bu ürün için ancak 2022’nin ilk çeyreğinde raflardaki yerini alacağı bekleniyor. Ürünün en yeni gelişim ve detay noktasıda ise önemli kaynak olan Ross Young’tan bazı bilgiler geliyor. Young, merak edilen üründe 1280x960 çözünürlükte 0.5 inç Sony microOLED ekranların kullanılacağı belirtiliyor. Bu bilginin birden fazla kaynaktan alındığını belirten Young, Glass’tan ilk sağlam donanım detayını da vermiş oluyor.

Apple Glass iddialı geliyor

Epic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalarEpic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalar

Söz konusu bu kaynağa göre 2022 başında raflardaki yerini alacak olan bu model, numaralı cam opsiyonuna da sahip olacak. Apple Watch gibi iPhone’a bağımlı olarak görev yapabilecek. İlk prototiplerinde LİDAR tarayıcı ve kablosuz şarj özelliklerine de sahip olacak olan Glass, bazı ihtimallere göre özel sürümlere de sahip olacak. iPhone bildirimlerini göz önüne getirecek olan bu gözlük, diğer yandan harita yönlendirmesi yapabilecekken bazı oyunları da gösterebilecek. Bu noktada AR gözlük için kendisine özel bir uygulama marketi ile geleceği aktarılırken, Apple’ın oyun dünyasının büyük ismi olan Valve ile bir ortaklık kurduğu söylentileri de bulunuyor.

Bu noktada artırılmış gerçeklik gözlüğü ile Valve’nin de bu duruma ortaklık etmesi tahmin ediliyor. Diğer yandan gözlüğe özel bir mağazanın gelmesi geliştiriciler için de yeni bir platform haline gelecek. Bakalım Apple Glass beklendiği gibi ses getirecek mi göreceğiz.  


Google, varsayılan arama motoru için Apple'a 12 Milyar Dolar ödüyorGoogle, varsayılan arama motoru için Apple'a 12 Milyar Dolar ödüyor
Apple'un ürün pazarlama stratejileriApple'un ürün pazarlama stratejileri

PAYLAŞ