Apple garanti sorgulama nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Apple garanti sorgulama nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-08 23:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple'a ait olan iPhone, MacBook ya da Airpods ürünlerinden birisine sahipseniz, fiyatların artış göstermesinden dolayı resmi garanti süresi kullanıcılar için büyük bir önem arz edebilir. Apple garanti sorgulama işleminin nasıl yapılacağını bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Apple, özellikle iPhone ve Airpods gibi mobil aksesuarlarını yüksek bir fiyattan sunuyor fakat her birinin de hakkını veren ürünler olduğu aşikar. Fakat yükselen fiyatlar sebebiyle yeni bir iPhone cihaz satın almak herkes için kolay olmuyor. 

Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacakApple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak

Apple garanti sorgulama işlemi ile sahip olduğunuz cihazın kalan garanti süresini öğrenebilir ve olası durumlarda garanti kapsamında teknik servis yardımı alabilirsiniz. Yalnızca ikinci el iPhone alımlarında değil, uzun süredir kullandığınız ama garanti süresini unuttuğunuz cihazınız için de Apple garanti sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Apple garanti sorgulama için seri numarası (IMEI) nasıl öğrenilir?

Apple garanti sorgulama

İkinci el cihazınızın kalan garanti süresini öğrenmek için öncelikli olarak cihazın seri numarasını bilmeniz gerekiyor. Seri numarası ve IMEI numarası gibi bilgileri her modelde farklı bir yerden öğrenirsiniz ama çoğu modelde Ayarlar bölümünden, cihazın arka kapağından ya da iTunes üzerinden bu bilgileri öğrenmek mümkün.

Apple garanti sorgulama işlemi için bilmeniz gereken seri numarasını iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS ve XS Max modellerinde, cihazın Ayarlar bölümünde bulabilirsiniz. Bunun için;

  • Ayarlar menüsünü açın.
  • Genel bölümüne dokunun.
  • Hakkında kısmını açın.
  • Karşınızda cihaz ile ilgili istediğiniz tüm bilgiler çıkacaktır.
  • iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS ve XS Max modellerinde IMEI ve MEID numarasını SIM kart tepsisinde görebilirsiniz. 

 Kutu veya arka kapak üzerinden seri numarası öğrenme

Apple garanti sorgulama

Orijinal olarak ve kutusu ile birlikte satın alınmış olan iPhone cihazların bazı modellerine ait olan seri numarasını,  IMEI ve MEID numaralarını cihazın arka kapağından ya da orijinal kutusu üzerinden öğrenebilirsiniz. iPhone 5, 5s, 5c, SE, 6 ve 6 Plus modellerinin seri numaralarını, IMEI ve MEID numaralarını cihazın arka kapağında ya da orijinal kutusunun üzerinde görebilirsiniz. 

iTunes üzerinden seri numarası öğrenme (MacOS Catalina'dan önceki sürümlerde)

Apple garanti sorgulama

Eğer ki cihazın Ayarlar bölümüne erişim sağlayamıyorsanız, arka kapak üzerinde de seri numarasını bulamadıysanız, cihazınızı bilgisayarınıza bağlayarak iTunes üzerinden cihaz bilgilerini bu yöntemle öğrenebilirsiniz;

  • iPhone cihazınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. 
  • Bir süre bekleyin, iTunes otomatik olarak açılacaktır.
  • Aygıtınızı seçin.
  • Ayarlar menüsünü açın.
  • Özet bölümüne tıklayın.
  • Cihazınıza ait tüm bilgileri burada göreceksiniz.

Apple garanti sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Apple garanti sorgulama

  • Buradan Apple garanti sorgulama sayfasını açın.
  • Karşınıza seri numarası ve güvenlik kodu gireceğiniz satırlar çıkacak.
  • Garanti süresini öğrenmek istediğiniz cihazın seri numarasını doğru satıra yazın.
  • Ardından resimde gördüğünüz güvenlik kodunu doğru bir şekilde yazın.
  • Girdiğiniz bilgilerden emin olunca, en altta bulunan Devam butonuna tıklayın.

İkinci el olarak satın aldığınız ya da uzun zamandır kullandığınız iPhone cihazınızın seri numarasını belirttiğimiz yöntemlerden birisi ile öğrendiyseniz, kolay bir şekilde Apple garanti sorgulama işlemi yapabilirsiniz. KVK teknik servislerinde, olası bir arıza olması durumunda, ücretsiz garanti hizmetinden faydalanabilirsiniz. 


Türkiye’de eski iPhone kullanıcıları ödeme alabilecek mi?Türkiye’de eski iPhone kullanıcıları ödeme alabilecek mi?

PAYLAŞ