Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak - Haberler - indir.com

Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın sevilen ve yerleşik uygulamalarından birisi olan Apple Haritalar için yeni bir özellik geliyor. Apple, uygulamalarını geliştirmeye ve yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. Şimdi ise söz konusu geliştirme Apple Haritalar için olurken, yeni özelliğe göre Apple Haritalar tavsiye sistemi dahil edilecek. Bu tavsiye özelliği sayesinde harita navigasyon özelliği ile beraber rehber yeteneğine de sahip olacak. Apple tarafından bir süre önce açılan ve kısa sürede kaldırılan iş ilanları çalışmaların hedefini gösteriyor. Apple’ın haritalar uygulaması artık sadece navigasyon özelliği değil, seyahat eden kişiler için ise de gezi önerilerinde bulunan bir rehber görevi görecek.

Apple Haritalar, seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler verecek

Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!

Diğer yandan Apple’ın gezi noktaları hakkında içerikler de sunması bekleniyor. Ülke veya şehirde yapılması gerekenlere dair gezi bilgileri harita üzerinden kullanıcılara sunulacak. Bu sayede Apple haritalar uygulaması sadece bir yol tarifi uygulaması olmaktan daha çok rehberlik eden bir gezi uygulaması halini de alacak. Bu kapsamda Google’ın yayın hayatını bitirdiği Google Trips adlı servise benzer olacak diyebiliriz. Apple bu kapsamda planlarına devam ederken, seyahat yazarları tarafından da desteğe ihtiyacı olacak gibi duruyor. Bu yenilikler ile beraber Apple Haritalar’ın baştan aşağı tasarlanması bekleniyor.

Apple Haritalar daha öncesinde kamera ile yol tarifi ve sokak görünüm özellikleri ile dikkat çekmişti. Bu noktada Google Haritalar ile sıkı bir rekabet içerisinde olurken, bu yeni hamleleri ile beraber pazarda rakibini geçmeyi hedefliyor.


Apple iOS ve iPados 13.4'ün dördüncü beta sürümünü yayınladı!Apple iOS ve iPados 13.4'ün dördüncü beta sürümünü yayınladı!
Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!

PAYLAŞ