Android Auto Wireless desteği alan Samsung modelleri belli oldu - Haberler - indir.com

Android Auto Wireless desteği alan Samsung modelleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-05 18:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google sahip olduğu araç sistemi olan Android Auto Wireless sürümüne yeni cihazların uyumlulukları dahil ediliyor. Bu noktada Güney Koreli şirket Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri artık Android Auto Wireless desteğine sahip olacak. Android Auto Wireless sistemi akıllı telefonların Android Auto deneyimini kabloya ihtiyaç bırakmadan araç için baş ünitelerine aktarmak imkanı sağlıyor. Bu sayede navigasyon, mesajlar, çağrılar ve müzikler gibi bazı multimedya içerikleri kablosuz olarak yönetilebilecek. Geçtiğimiz yıl açıklanmış olan Android Auto Wireless, uzun bir süredir Google’ın Pixel ve Nexus akıllı telefon serisi ile uyumlu olarak çalışıyordu. Ancak şimdi durum öyle ki değişiyor.

Android Auto Wireless Samsung Desteği Başladı

Instagram, Android kısayolları üzerine çalışıyorInstagram, Android kısayolları üzerine çalışıyor

AndroidPolice kaynaklı içeriğe göre Android Auto kablosuz sürüm artık Google Pixel harici cihazlarda da uyumlu oldu. Samsung ise Galaxy serisi ile bu özellikten yararlanabilen üçüncü taraf telefon üreticisi olacak. Android Auto Wireless uyumlu Samsung telefonlar arasında Galaxy S8, S8+, S9, S9+, S10 ve S10+ modelleri bulunuyor. Bu cihazlar haricinde ayrıca Galaxy Note 8, Note 9 ve Note 10’da uyumlu cihazlardan oluyor. Galaxy S10e modelinin ise Android Auto desteğinin olmadığını belirtelim.

Google bir süre önce Android 9 ve üstü sürüme sahip cihazlarda bu desteğin bulunacağının sözünü vermişti. Android Auto Wireless’in Android 8 sürüme sahip Google Pixel, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, 3 XL ve Nexus 5X ile Nexus 6P modellerinde çalışıyor olsa da, yeni Samsung telefonların Android 9.0 ve daha yüksek sürüme sahip olması bekleniyor. Android Auto Wireless’ın sınırları Samsung amiral gemileri ile genişletilirken, ilerleyen günlerde yeni Samsung modellerinin de dahil olması bekleniyor. Sistemin şuan için ABD, Meksika ve Kanada’da aktif olduğun belirtelim.


Android 10 ile gelen yeni özelliklerAndroid 10 ile gelen yeni özellikler
Çift ekranlı Android akıllı telefon Microsoft Surface Duo karşınızdaÇift ekranlı Android akıllı telefon Microsoft Surface Duo karşınızda

PAYLAŞ