Instagram, Android kısayolları üzerine çalışıyor - Haberler - indir.com

Instagram, Android kısayolları üzerine çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 22:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Android 7.1’dan itibaren kullanıcıları uygulama ve servislere erişimini kolaylaştırmak adına kısayollar geliştirildi. Yazılımla birlikte başlayan kısayol çeşitleri uygulamalara kadar çeşitlenmiş, ve en çok kullanılan uygulamalarda kullanıcılara kısayollar sunmaya başlamıştı. Bugün öğrenilen bir bilgiye göre Instagram’da kullanıcılarına uygulama kısayolları sunmak için çalışmalara başladı.

Google 2016 senesinin sonralarına doğru yayınladığı Android 7.1 ile birlikte akıllı telefonlar için en önemli özelliklerden biri olan uygulamalar için geliştirilen kısayolları da kullanıma sunmuştu. Uygulama kısayolları sayesinde, bu özelliğe uyum sağlayan uygulamaların en çok kullanılan özellikleri, uygulama içerisine giriş yapmak zorunda kalmadan açılabiliyordu. Ayrıca bu özellik kullanıcılara uygulamaları sadece istedikleri özelliklerle kullanma imkanı da tanıdığından birçok kullanıcı tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyorInstagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor

Android Instagram kısayollarına kavuşuyor!

Instagram güncellemesi muhteşem yeniliklerle geliyor!

Anroid yazılımına bu özellik seneler önce gelmiş olmasına rağmen dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram, Android’in bu özelliğini hala desteklemiyordu. Söz konusu kısyayol özelliği Instagram 2015 senesinde beri iOS cihazlarda da aktif bir şekilde kullanılıyordu. Facebook şirketine bağlı olan Instagram kullanıcılarına uygulama içi farklı yenilikler sunsa da, Android’e bazı önemli özellikleri sunmak konusunda Whatsapp gibi geriden gelen uygulamalar arasında.

Her iki uygulamanın da Facebook’a bağlı olduğunu düşünürsek sorunun daha çok şirket kaynaklı olduğunu da söyleyebiliriz. Bu konuda uzun bir süredir bir adım atmayan Instagram’ın aradan dört sene geçtikten sonra uygulama için kısayollar üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Instagram'ı kısayollar üzerinde çalışamaya başlamak zorunda bırakan ise Android 10’na gelen yerleşik karanlık mod desteği. Android 10’nun karanlık mod özelliğine uyum sağlayabilmek için yakında karanlık mod desteği sunacak olan uygulama bu özellik ile birlikte kullanıcılara iOS cihazlarda olduğu gibi “Kamera”, “Yeni Gönderi”, “Hareketleri Gör”, ve “Direct” olmak üzere dört farklı kısayol sunacak.


İlgili uygulamalar
Instagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyorInstagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyor
Instagram etkileşimi arttıracak yeni hesapInstagram etkileşimi arttıracak yeni hesap

PAYLAŞ