Amazon Türkiye ve Ticaret Bakanlığı'ndan dijital eğitim için önemli iş birliği - Haberler - indir.com

Amazon Türkiye ve Ticaret Bakanlığı'ndan dijital eğitim için önemli iş birliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dijital ortamdaki geliştirmeler ve eğitim faaliyetlerine hız veren Ticaret Bakanlığı, Sanal Ticaret Akademisi, Export Akedemi gibi eğitim uygulamaları ve Facebook ile KOBİ’lere yönelik çevrimiçi eğitim portalını piyasaya sunmuştu. Şimdi ise Amazon Türkiye ile dijital eğitim noktasında iş birliğine gitti. Amazon Türkiye’nin TOBB ETÜ ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ortak hayata sunmuş olduğu KOBİ’lere yönelik “BiTıkla Avrupa” online eğitimlerine, KOBi’lerin e-ticaret tarafından yükselmesi için Ticaret Bakanlığı da dahil olmak üzere eğitimleriyle katkıda bulunmuş olacak.

Türkiye kapsamında TOBB’a bağlı ticaret ve sanayi odalarında ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek olan eğitim seminerleri, KOBİ’leri e-ihracata daha çok yönlendirmeyi ve firmalara Avrupa’ya e-ihracat yolunda başlıca rehberlik etmeyi istiyor. Eğitimlerde dünyada e-ticaret gidişatının ve online Pazar noktalarının satıcılara sunmuş olduğu avantajlara yönelik ise önemli içerikler yer alacak.

Popüler E-posta uygulaması Edison Mail’in iOS sürümünde ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıktıPopüler E-posta uygulaması Edison Mail’in iOS sürümünde ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıktı

Amazon Türkiye ve Ticaret Bakanlığı iş birliği

Bakanlığın hizmetleri içerisinde Ticaret Bakanlığı uzmanlarının hazırlamış olduğu eğitim programlarında aktarılıyor. Covid-19 pandemisinin etkisi ile beraber online platformların daha fazla tercih edildiği şu dönemin dikkatini çeken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı’nın da dijitalleşme noktasında çok önemli proje ve eğitim programlarına imza attığını ifade etti. KOBİ’lerin dijitalleşmelerine yardımcı olmaya ve ihracat kapasitelerini artırmaya devam etmek adına Bakanlığın önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek söz konusu eğitim programının daha çok e-ihracat alanında küçük girişimciler için yol gösterici bir rol oynayacağını ifade etti.

Pekcan, bakanlığın KOBİ’lerden esnafa, genç ve kadım girişimcilerden ihracat hizmetlerine kadar desteklerini kısa filmler, animasyonlar ve videolar ile aktardığını ve KOBİ’lerin e-ticaret için sağlamış olduğu imkanlardan en etkili bir şekilde yararlanılabilmesi için online satış servisleri, elektronik ticaret altyapı sağlayıcıları ve ödeme şirketleri ile beraber dayanışma kampanyası başlattıklarını ifade etti.


GTA Online serverları, Epic'in kampanyasına dayanamadıGTA Online serverları, Epic'in kampanyasına dayanamadı
Mozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyorMozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyor

PAYLAŞ