Popüler E-posta uygulaması Edison Mail’in iOS sürümünde ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Popüler E-posta uygulaması Edison Mail’in iOS sürümünde ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

App Store platformundan ücretsiz olarak indirilebilen popüler e-posta uygulaması Edison Mail, ciddi bir güvenilik sorunu ile karşı karşıya geldi. Söz konusu bu uygulamaya gelen son güncelleme ile beraber bazı kullanıcılar, hiç tanımadıkları kişilerin e-postalarına erişmeyi başardı. Şöyle ki her geçen gün akıllı cihazlarla daha fazla iç içe olmaya başlandığı son dönemlerde kullanımı çok daha düzenli hale getirmek için çeşitli uygulamalardan yardım alınmaya başlandı. Bu uygulamalardan biri olarak kullanıcıların karşısına çıkan ve iOS için yayınlanarak bir çok kuruluştan dahi oldukça olumlu sonuçlar alan Edison Mail uygulamasıdır. 

Ücretsiz bir şekilde App Store platformundan indirilen bu uygulama, kullanıcıların tüm e-posta hesaplarını tek bir platformdan kontrol etmelerini sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, kontrol etmek istedikleri e-posta adreslerini kendi platformları arasında tek tek ziyaret etmek yerine bir uygulama üzerinden bunu gerçekleştirebiliyorlardı. 

Diğer hesaplar görüntülenebiliyordu

Fakat söz konusu bu e-posta uygulaması, bugün çok önemli bir güvenlik açığıyla gündemde adından söz ettiriyor. Söz konusu bu güvenlik açığı, kullanıcıların kendi hesapları dışında hiç tanımadıkları insanların hesaplarına gelen e-postaları bile kontrol edip okumalarına neden oluyordu. Hata, Edison Mail tarafından da kabul edildi. Uygulama içerisinde herhangi bir hatayla karşılaşan kullanıcılar, hiç tanımadıkları birisinin e-posta adresine herhangi bir şifre girişi bile yapmadan erişim sağlayabiliyorlardı. Fakat neyse ki Edison Mail'in açıklamasına göre bu hata, sadece uygulamaya gelecek olan yeni güncellemeyi alan küçük bir kullanıcı tabanı tarafından görülmüştü. 

Twitter platformundaki bu hatayı gören ve Edison’a durumu bildiren bir kullanıcı, hatanın uygulamayı güncelledikten ve yeni senkronizasyon özelliğini kullandıktan sonra ortaya çıktığını söyledi. Tweet altına yanıt veren resmi Edison hesabı, teknik sorun üzerinde çalıştıklarını, bu hatadan etkilenen kullanıcılara da hemen ulaşmaya başladıklarını belirtti. The Verge’e ulaşan Edison ekibi, söz konusu bu sorunun kaynağı olan güncellemeyi direk olarak geri çektiklerini açıkladı. Edison Mail'de oluşan bu hata sonucunda kaç kişinin e-posta adresinin bilinmedik kişiler tarafından görüntülendiği henüz bilinen bir durum değildir. Edison’un yaptığı hata sonucunda kullanıcıların nasıl etkilenmiş olabileceği de bir başka soru. Söz konusu bu sorun karşısında kullanıcılar çeşitli aksamalar yaşarken bu sorun artık çözüme kavuşmaya odaklanıldı. 





PAYLAŞ