GTA Online serverları, Epic'in kampanyasına dayanamadı - Haberler - indir.com

GTA Online serverları, Epic'in kampanyasına dayanamadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Dijital oyun servislerinden olan Epic Games Store’un GTA 5 oyununu sınırlı sürede ücretsiz yapması sonrasında Epic Games sitesi ve mağaza uygulaması yoğunluktan ötürü çökmüştü. Şimdi ise bu yoğunluk oyuna yansıdı ve GTA Online serverları çöktü. Konu hakkında açıklama yapan Rockstar Games cephesinden erişimde bazı sıkıntılar yaşandığı ve bu durumun kısa sürede düzelmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Epic Games Store hafta başında ücretsiz GTA 5 kampanyasını başlatmış ve GTA 5 Online serverları da bu duruma hazırlıksız yakalandı diyebiliriz. Yüz binlerce yeni oyuncunun serverlara giriş yapması sonrasında GTA Online tarafından ciddi erişim sıkıntıları ortaya çıktı. Rockstar Games ise konu hakkında ufak bir açıklama paylaştı.

GTA Online serverları yoğunluğa dayanamadı

GTA 5 Epic Games'te kısa bir süreliğine ücretsiz olduGTA 5 Epic Games'te kısa bir süreliğine ücretsiz oldu

Konu hakkında Rockstar Support Twitter hesabı "Ekstrem seviyelere ulaşan oyuncu hacmi nedeniyle, PC platformunda Rockstar Games Launcher ve GTA V'i de kapsayan Rockstar Games Servisleri'nde şu anda bazı problemler yaşıyoruz. Sorunları çözmek için aktif bir şekilde çalışıyoruz ve konuyla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz." Şeklinde bir paylaşım gerçekleştirdi.

Piyasaya çıkalı neredeyse yedi yıl olan bu oyunu hala bu kadar popüler olması Rockstar Games’ın bir başarısı olarak gözüküyor. Aslında bunca zamana rağmen GTA 5 oynamayan oyuncunun kalmadığı düşünülüyordu diyebiliriz. Fakat oyunun bedava sunulması ile beraber sunucularda yaşanan bu yoğunluğun hala oyunun ne kadar çok sevilerek ve popüler bir şekilde oynandığını açık bir şekilde gösteriyor. Oyun hatırlatmak gerekirse 120 milyonun üzerinde kopya satış olmasına rağmen milyonlarca kişinin GTA 5 oynamadığını belirtelim. Epic Games kampanyası ile beraber bir adet değil bir kişi tarafından 5-6 adet hesap açılarak GTA 5 alındığı da gözüktü. Epic Games’ın önümüzdeki hafta sunacağı ücretsiz oyun şimdiden heyecanla bekleniyor.


GTA V'in sistem gereksinimleri nedir?GTA V'in sistem gereksinimleri nedir?

PAYLAŞ