ABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu Apple Pay oldu - Haberler - indir.com

ABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu Apple Pay oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-28 16:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Her ürettiği ürün ile olay olmayı başaran Apple, mobil ödeme platformu Apple Pay ile de adından söz ettirmeyi başardı. ABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu olmayı başaran Apple Pay, kullanım kolaylığı ve güvenilirliği ile kullanıcıların kalbini fethetmeyi başarmış gibi gözüküyor Şirketin ödeme sistemi konusunda ki en büyük rakibi Starbucks oldu. Bildiğiniz üzere kahve markası Starbuck'ın da kendi markasına ait bir ödeme sistemi mevcuttur.  

Apple'ın ödeme işlemleri ile teknolojiyi bir araya getirmek amacıyla geliştirdiği Apple Pay, kullanıma sunulmasının beşinci yılında, mağaza içi alışverişlerde ABD'nin en çok tercih edilen mobil ödeme platformu olmaya hak kazanarak bir rekora imza attı. EMarketer tarafından hazırlanan rapora göre ise şirketin en yakın takipçisi ise Starbuck'ın olduğu ortaya çıktı. 

Apple Pay, Çok Yakında İngiltere'de Kullanılabilecek!Apple Pay, Çok Yakında İngiltere'de Kullanılabilecek!

Apple bir kez daha rakiplerini geride bıraktı

Uzun süredir kullanımda olan Apple Pay sistemi ile Apple bir kez daha rakiplerine fark atmayı başardı. Konu ile ilgili yayınlanan rapora göre Apple Pay ödeme sisteminin 30.3 milyon kullanıcı sayısına sahip olduğu ve ardından gelen Starbucks'ın mobil ödeme sisteminin ise 25.2 milyon kullanıcı sayısına sahip olduğu belirtildi. Buna ek olarak ise Google Pay platformunun 12.1 milyon ve Samsung Pay sisteminin ise 10.8 milyon kullanıcı sayısı ile Apple Pay ve Starbucks'ın oldukça gerisinde olduğunu görülüyor. Apple Pay ödeme sisteminin bu başarıyı elde etmesinde ABD'deki birçok mağazasının Apple Pay'i kabul etmesinde de büyük payı olduğu düşünülüyor. 

Tahminlere göre 2020 yılına kadar ülkede bulunan tüm perakendecilerin %70'inin, Apple Pay ödeme sistemine geçiş yapacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda EMarketer gelecek yıl ABD'deki akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 30'unun mobil ödeme platformu kullanacağının da tahmin ediliyor. Son olarak ise Apple Pay ödeme sistemi henüz ülkemizde kullanılan bir sistem değildir ve gelip gelmeyeceği de bilinmiyor. 

 


Apple Pay Resmi Tanıtım VideosuApple Pay Resmi Tanıtım Videosu
Apple Pay İle Kağıt Paraların Sonu GelebilirApple Pay İle Kağıt Paraların Sonu Gelebilir
Apple Pay Cash kullanan ülkeler güncellendi. Türkiye listede var mı?Apple Pay Cash kullanan ülkeler güncellendi. Türkiye listede var mı?

PAYLAŞ