Apple Pay Cash kullanan ülkeler güncellendi. Türkiye listede var mı? - Haberler - indir.com

Apple Pay Cash kullanan ülkeler güncellendi. Türkiye listede var mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-26 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Apple, orijinal olarak Haziran 2017'de Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) Apple Pay Cash özelliğini duyurdu ve bu ayın başında iOS 11.2 güncellemesi ile birlikte sunuldu. Kullanımı için Apple Pay Cash'i kurulduğunda, bir banka kartı girilmesi isteniyor veya daha önce Apple Cüzdan uygulamasına kaydedilen bankamatik kartının seçilmesi isteniyor. Apple'ın bir bankamatik kartı kullanmasını istemesinin nedeni, kullanıcıların kredi kartı ücretlerini ödememekten kaçınılmasıdır.

Debit kartının Apple Pay Cash'e eklemek içinse, bilgileri Apple Cüzdan uygulamasına girilmesi gerekiyor. Cihaz iOS 11.2'de çalışıyorsa, Apple Payet Cash adlı Apple Cüzdan uygulamasında bir kart görünecektir. Karta dokunduktan sonra, kamerayı havada asılı tutarak veya manuel olarak yazarak debit kartı bilgilerini girilmesi isteniyor.

Apple Cüzdan'da kayıtlı bir bankamili zaten varsa, cihazın Apple Pay Cash'i varsayılan olarak bu hesabı kullanılımını önerecektir. Aygıt uygulaması> Cüzdan ve Apple Pay> Apple Pay Cash'e gidilerek Apple Pay Cash de ayarlanılabiliyor. Apple Pay Cash kartı eklendiğinde, kullanıcını sosyal güvenlik numarası ilk adı, soyadı, doğum tarihi ve son 4 hanesinin eklenmesi gerekebiliyor.

Bu servis global bazda yaygınlaşmaya başlıyor. İspanya, Brezilya, İngiltere ve İrlanda'da aktif hale gelmiş olan uygulama ayrıca Mesajlar uygulaması üstünden para transferine izin veriyor. Apple'sa  Apple Pay Cash'in başka ülkeler arası kullanımına dair net bir açıklamada bulunmadı. Ancak hala başka ülkedeki alıcıya para gönderme özelliği test edilmedi. Apple'ın açıklama yapmasını bekleyen çok fazla insan var. Ayrıca bazı uzmanlar ülkeden ülkeye gönderilen para transferlerinin yüksek maliyete sebep olacağını söylüyorlar. Eğer bu para aktarma mümkünse Apple'ın düzenlemeler getirmesi gerekecek.

Bu yeni ülkelerin dışında Apple, Türkiye'de de  Apple Pay Cash'i kullanımını başlatacak mı' Pek çok kişi bu soruyu Apple'a soruyor.





PAYLAŞ