Apple Pay İle Kağıt Paraların Sonu Gelebilir - Haberler - indir.com

Apple Pay İle Kağıt Paraların Sonu Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-24 23:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple CEO'su Tim Cook tarafından ilerleyen dönemlerin ödeme yöntemlerine dayalı bazı açıklamalar yapıldı. Şirketin ödeme sistemi olan Apple Pay'ın kağıt para dönemini yakın zamanda bitirmesi hedefleniyor. Kaliforniya'da düzenlenen toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Cook, kağıt paraların tamamen ortadan kalktığı bir dönemde yaşamak istediğini dile getiriyor. Devam ettiği açıklamasında "Neden bunlara sahibiz' Her şeyimizi bu kağıt parçalarına (parayı göstererek) emanet ediyoruz ve kolayca çalınabiliyor, üstelik sahtesini üretmek de çok basit." Şeklinde ifadelerini dile getiriyor.

Özellikle Amerika'da yoğun ve yaygın bir şekilde tercih edilen Apple Pay ile tüm banka ve kredi kartlarınızı tek bir sistemde toplayarak oradan ödeme yapmanız olanak sağlanıyor. Kartlar ile dolu bir cüzdan taşımak yerine dijital bir şekilde Apple Pay ile ödemenin daha basit olduğu belirtiliyor. Ayrıca güvenlik açısından da yanınızda kart taşımak yerine Apple Pay'ın daha güvenli bir sistem olduğu belirtiliyor.

Apple Pay'den biraz bahsedecek olursak, şirketin 2014'de piyasaya sunmuş olduğu sistem ile nakit veya kredi kartı taşımadan iPhone yada Apple Watch cihazınız ile ödeme gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. iPhone kullanıcılarının yüzde 16'lık kısmının kullandığı bu sistemin kullanım oranının artırılması hedefleniyor. 20 ülkede hizmet veren Apple Pay sisteminin şuan için ülkemizde aktif olmadığı ve gerekli alt yapı çalışmaları ile ilerleyen dönemlerde aktif olması bekleniyor.





PAYLAŞ