YouTube, başkalarının hesaplarını taklit ederek insanları kandırmaya çalışan kişilere fırsat vermeyecek yeni politikasını duyurdu.

YouTube, platformdaki popüler içerik oluşturucuları ve kanalları taklit eden hesapların önüne geçmek için kimlik taklidi politikasında güncellemeler yaptı. YouTube, hayran hesaplarının artık kutlamaya çalıştıkları kanal ya da kişiyle ilişkili olmadıklarını bildirmelerini istiyor.

Şirket, “Bir hayran kanalı işletiyorsanız, kanal adınızda buna açıkça belirtmelisiniz ve kanalınızın orijinal içerik üreticisini, sanatçıyı veya varlığı temsil etmediğini ortaya koymalısınız” diye belirtiyor.

Youtube’un 21 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek yeni politikasına göre, bir kullanıcının başka bir kullanıcının kimliğine bürünme kapsamına giren içerik yayınlaması halinde kullanıcı için işlem başlatılacak. Bir kanalın profilini, arka planını ya da genel görüntüsünü “başka birinin kanalı gibi görünecek şekilde” taklit etmeye çalışan ve “içerikleri yeniden yükleyen” kanallar ya da hesaplar kapatılacak.

Bu tarz kanallar, kanal ismine alt çizgi ya da nokta eklemek veya O harflerini sıfır ile değiştirmek gibi işlemlerde bulunuyor.

YouTube yeni politikası ile kötüye kullanımların önüne geçmeyi hedefliyor

Yeni politika, açıklamalarında hayran hesabı olduğunu söyleyen fakat “kanal adında çok açık bir şekilde bahsetmeyen ya da başka başka birinin kanalı gibi davranan ve içeriği yeniden yükleyen” kanallar için de geçerli olacak. Şirket bu politika ile birlikte insanların takip ettikleri kanallar tarafından yanlış yönlendirilmesini ya da içerik oluşturucuların isimlerinin ve popülerliklerinin kötüye kullanılmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Google’ın alt şirketi olan YouTube, ayın başında içerik oluşturucu kanalların ortak programa katılmasını ve hesapların kanallarından para kazanmasını kolaylaştırdı. YouTube ayrıca 2017 yılında Snapchat ve Instagram gibi sosyal medya platformlarıyla rakip olduğu kısa video formatı YouTube Stories’i kaldıracak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir