Xiaomi Mi MIX Fold,  Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonu olarak 2021 yılının Nisan ayında piyasaya sunulmuştu. Katlanabilir telefonların öncülerinden birisi olan ve Samsung’un karşısındaki ilk ciddi rakip olarak görülen Xiaomi Mi MIX Fold modeli, aradan geçen uzun bir sürenin ardından yine gündemde. Ancak bu sefer kullanıcılar için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Telefonun satış fiyatlarında yeni bir fiyatlandırmaya gidildiği belirtildi.

1725 dolardan satışa çıkmıştı

Nisan 2021 yılında yapılan tanıtım sonrasında telefon için satış süreci başlarken telefon 12GB + 512GB varyantı için 10.999 Yuan (yaklaşık 1.725 dolar) fiyat ile satışa çıkarılmıştı. Aradan geçen aylar sonrasında Xiaomi, katlanabilir modelini daha da cazip kılmak ve katlanabilir pastadan daha fazla pay almak adına indirim yaptı. Bu indirim ile birlikte Xiaomi Mi MIX Fold küresel piyasalarda en uygun fiyatlı katlanabilir model oldu.

xiaomi mi mix fold

Şu anda Çin’de başlatılan indirim programının kademeli olarak küresel pazarda da uygulanması bekleniyor. Yapılan indirim ise 4000 Yuan olarak açıklandı. Bu da telefonun 6.999 yuan karşılığında satılmasını sağlıyor. Bu rakam ile birlikte telefon 1000 dolar seviyelerine çekiliyor.  Ocak ayının sonuna kadar satışta olacak yeni modeller, böylece katlanabilir model almak isteyen Xiaomi kullanıcıları için yeni bir şans yaratıyor.

Xiaomi Mix Fold, OPPO Find N gibi lansmanları yeni başlayan telefonlara rağmen hala sektörde en büyük harici ekrana sahip model olarak dikkat çekiyor. 6.52 inçlik harici AMOLED ekran, 90Hz yenileme hızı, HDR10+ ve Dolby Vision desteği ile Xiaomi Mi MIX Fold oldukça üst düzey.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir