Metanın sahip olduğu WhatsApp, 2021 yılında  uygulama gizlilik politikasında ki bazı değişiklikleri bildirmeyerek Avrupa Komisyonunundan büyük tepki almıştı. Fakat 6 Şubat pazartesi günü uygulamanın yaşanan tartışmalar ardından Avrupa Birliği ile anlaşmaya vardığını, Avrupa’da yaşayan  WhatsApp kullanıcıların haklarını sağlamak için politikada yapılan değişiklikleri  daha net bir şekilde açıklamayı kabul ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıllarda WhatsApp, tüm kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam edebilmeleri için kabul etmeleri gereken bir güncelleme yayınladı ancak Avrupa’daki kullanıcıları ve birçok kuruluş bu güncellemeden hoşlanmadığını dile getirdi. Bu tepkilerden sonra Avrupa Örgütü ve Avrupa Tüketici Otoriteleri Ağı, Avrupa Komisyonu’na şikayette bulundu ve kullanıcılara gönderilen hizmet şartları hakkında net bir açıklama istedi.

WhatsApp

Birçok Kullanıcı Whatsapp’tan Ayrıldı 

2021 yılında uygulamanın yaptığı değişikliklerden sonra birçok kullanıcı Telegram ve Signal gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına geçme kararı verdi. Şirket, WhatsApp verilerinin ticari bir amaçlar için kullanılmadığını ve Meta’nın diğer ortaklıkları da dahil olmak üzere diğer herhangi bir şirketle paylaşılmadığının doğrulandığını söylüyor.

“AB tüketici koruma makamları ve Avrupa Komisyonu (TBM ağı) ile yapılan görüşmelerin ardından WhatsApp, hizmet şartlarında yapılan değişiklikler konusunda daha şeffaf olmayı taahhüt etmiştir. Buna ek olarak şirket, kullanıcıların güncellemeleri kabul etmediklerinde reddetmelerini kolaylaştıracak ve bu tür bir reddin kullanıcının WhatsApp’ın hizmetlerini artık kullanamamasına yol açtığını açıkça açıklayacaktır.”

Açıklanan Hizmet Koşulları 

Açıklamalara göre uygulama, gizlilik politikalarında yapılan bütün değişikliklerde ve bunların uygulamayı kullanan kullanıcıların haklarını nasıl etkilediğini açıklığa kavuşturacak. Avrupa Birliği adalet komisyonu üyesi Didier Reynders, uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyip istemediklerine karar verebilmek için gizlilik  politikaların ayrıntılarını anlamanın kullanıcıların hakkı olduğunu söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir