Sosyal medya devi Twitter, Store özelliğiyle e-ticarete adım attı! Twitter Mağazası özelliği nedir ve nasıl kullanırım? İşte detaylar;

Sosyal platform Twitter, çağa ayak uydurmak ve rekabette öne geçmek için mağazaları test etmeye başladı. Twitter Mağazaları özelliği sayesinde online mağaza açabilir veya bu mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz. Şirket şu anda Twitter mağazalarını yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan iOS beta kullanıcıları için test ediyor. Özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı ise şu an için belli değil.

Twitter’dan kullanıcı verileri konusunda hassas hamle

Sosyal medya devi, aynı ürün özelliklerini ve site setini sunan uygulamayı ilk olarak 2015 yılında test etti. Ancak o dönemde e-ticaret ön planda olmadığı için program devam edemedi. E-ticaretin bu günlerde oldukça popüler olması nedeniyle uygulamanın devam edeceğine inanılıyor. Peki Twitter mağazası nasıl çalışıyor ve siz onu nasıl kullanıyorsunuz? Gelin haberin detaylarını birlikte öğrenelim.

Twitter mağazaları artık ücretsiz!

Twitter tarafından paylaşılan bir blog yazısı, Twitter mağazaları hakkında birçok bilgi sağlar. Bu paylaşımında şimdilik ücretsiz olduğunu duyurdu. Bununla birlikte, kullanıcıların şu ana kadar yalnızca 50 sınırına ulaşan koleksiyonları ekleyebileceğini de belirtiyor.

Twitter Magazalar test asamasinda

Platform açıklamasında ayrıca, daha önce denenen uygulamanın gerekli olduğu ve kullanıcıların bu konuyu kendi aralarında tartıştığı da belirtildi. Bu açıklama ile kullanıcıların platform test aşaması işlevini daha sık kullanması bekleniyor.

Twitter Mağazaları Nasıl Çalışır?

Öncelikle belirtmek gerekir ki Twitter’ın e-ticaret özellikleri henüz test aşamasında. Bu nedenle, yalnızca uygulamayı güncelleyen ve ABD’de ikamet eden iPhone kullanıcı hesapları bu özelliği kullanabilir.

Twitter’da online mağazası olan bir kullanıcıya giriş yaptıktan sonra tweetlerin üzerinde “Mağazayı görüntüle” seçeneği belirecektir. Ürün aramak ve istediğiniz ürünleri satın almak için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir