Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama sağlayıcısından ayrılacak. Kullanıcı bilgilerini satan sağlayıcılar eleştirildi.

Twitter, kullanıcıya iki faktörlü kimlik doğrulama mesajı gönderen şirketle olan iş ilişkisini sonlandırıyor. Twitter, ABD’li Senatör Ron Wyden’a yaptığı açıklamada, İsviçreli teknoloji şirketi Mitt AG ile ortaklığını sonlandırdığını duyurdu ve kararı çeşitli basında çıkan haberlerde doğruladı.

ABD Senatörü Ron Wyden’e göre Twitter, kullanıcılara iki faktörlü doğrulama kodu sağlamak için Mitto AG’nin hizmetlerini kullanmaz. İsviçreli teknoloji şirketi Mitto’nun kurucu ortaklarından birinin, kısa mesaj gönderdiği kişinin telefonunu gizlice dinlediği söyleniyor.

Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama sağlayıcısından ayrıldı

Mitto AG, bazı büyük şirketlerin promosyon ve rezervasyon hatırlatıcıları ile 2FA kodları göndermek için kullandığı entegre bir otomatik metin mesajları sağlayıcısıdır. Ancak Aralık ayında açılan gözetim davaları Mitt’in ortaklığını baltalamaya başladı. Twitter, İsviçreli şirketten ayrıldığını açıklayan son şirket oldu. Mitto COO’su Ilja Görelik’in, gözetim teknolojisi şirketlerinin Mitto’nun ağına erişmesine ve insanları izlemesine izin verdiği iddia ediliyor.

Twitter’da ekran kaydırma dönemi!

Bu izleme şirketleri devlet kurumlarıyla sözleşmeler imzalamıştır. Bay Mitt, Gererick’in gözetim faaliyetleriyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi, ancak teknolojinin ve işin risk altında olup olmadığını belirlemek için bir iç soruşturma başlattı. Twitter’a ek olarak, Mitto’nun müşterileri arasında Google, WhatsApp, LinkedIn, Telegram, TikTok, Tencent ve Alibaba yer alıyor. Mitt’in müşterisine görelilik teorisinin artık şirkette olmadığını bildirdiği bildirildi. Ancak, bu gözetleme iddiasının ortaya çıkmasından bu yana diğer birçok müşterinin Mitt ile ilişkilerini kestiği öne sürüldü.

Google gibi global şirketlerin Twitter’ı takip edip etmeyeceği henüz açıklanmadı. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir