WhatsApp ile beraber dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olan Telegram, Brezilya’da e-posta karışıklığı üstünden yasaklandı. WhatsApp gizlilik olayı patlama vermesinin ardından son derece güçlü bir şekilde kullanıcı patlaması yaşayan Telegram, bu kez yeni bir özellik ya da başarı ile gündemde yer almadı. Bu kez Brezilya merkezli çok tuhaf bir gelişmeyle adından söz ettirdi. 

The Forest sistem gereksinimleri

Brezilya, bir süredir Telegram’ın yasaklanmasını istiyordu çünkü ülke platformdaki dezenformasyonun engellenmediğini dile getiriyordu. Büyük gruplar üzerinden yanlış veya yalan bilgilerin yayılması ile ilgili gerekli adımları atmadığı dile getirilen platform, bu konu ile ilgili olarak mahkeme kararına da uymuyordu. Bunun üstüne de kaçınılmaz bir yasaklama kararı alındı. İşte söz konusu bu durumun arkasında “şaka gibi ama gerçek” şeklinde belirtilen bir durum ortaya çıktı. Direk olarak ise Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov tarafından belirtildiği üzere firmanın yasaklanmasının arkasında yatan sebep temel olarak bir e-posta karışıklığı olarak belirtildi. 

6 9

Telegram ve Brezilya Yüksek Mahkemesi arasında yaşanan e-posta trafiğinde adres kaynaklı bir sorun ortaya çıkmış ve mahkemenin gönderdiği e-postalar tam olarak talep edilen adrese gitmediği için şirket tarafından görülmemiştir. Bu sebeple şirketin gelen mahkeme isteklerinden haberi olmamış, bu sebeple de yasak getirilmişti. Bu daha önce görmedikleri e-postaları şu an için bulduklarını ve konu ile ilgili olarak mahkeme ile beraber çalıştıklarını dile getiren Pavel Durov, sürecin çözülmesini umut ediyor fakat özellikle de dezenformasyon konusunda adımların atılması gerekir. Buna ek olarak kısa bir süre önce Telegram’e gelen en son özellikler de dikkat çekicidir. Sürekli olarak geliştirilen bu platform, Türkiye’de de aktif olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir