Bireyler için eğitim programlarını finanse eden bir Avrupa fintech şirketi olan Student Finance, sözde gelir paylaşımı anlaşmaları yoluyla A Serisi finansman turunda 39 milyon € (41 milyon $) yatırım topladı.

2019 yılında İspanya’da kurulan Student Finance, Ironhack ve Le Wagon gibi eğitim kurumlarıyla ortak çalışarak banka veya öğrenci kredisi sağlamalarının yanında, yazılım geliştirme, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlarda da becerilerini geliştirmek isteyenlere finansman sağlıyor.

studenfinance2

Şirket, sektörler arasında en çok talep gören becerileri keşfetmek için yapay zeka modelleri geliştirdiğini söylüyor. StudentFinance kurucu ortağı ve CEO’su Mariano Kostelec, “İş gücü talebindeki eğilimleri ve dalgalanmaları gösteren, halka açık iş ilanı verilerini gözlemliyor ve takip ediyoruz” dedi. Kostelec sözüne “Ayrıca, şirketlerin daha çevreci hale gelmesi için devlet teşvikleri gibi sistematik ve piyasa değişikliklerini analiz ederek, elde ettiğimiz verileri kullanırız. Bu bize gelecekteki büyüyen ve azalan sektörler hakkında veri sağlıyor” diyerek devam etti.

Ayrıca Kostelec, belirli becerilere olan talebi gösterebilen maaş verilerini de takip ettiklerini söyledi. Mariano Kostelec, ”Belirli beceriler için gelecekteki gelir düzeylerini ve iş piyasası talebini tahmin etmek için bu verileri kullanan makine öğrenimi modelleri geliştiriyoruz. Bu giderek daha fazla yatırım yapacağımız bir alan” diyerek devam etti.

Doğrusu Kostelec, yeni fonlarını stratejik işe alımlar yoluyla kendi iç verilerini ve yapay zeka yeteneklerini genişletmek için kullanmayı planladıklarını söyledi.

Dördüncü Sanayi Devrimi

Finansman, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), yapay zeka ve otomasyon gibi teknolojiler yoluyla, sözde dördüncü sanayi devrimi ile on yılın sonuna kadar 1 milyardan fazla insanın yeniden eğitim alması gerektiğini öngördüğü sırada geliyor. Bu nedenle, San Francisco merkezli YC alum Blair, New York’tan Leif ve Arlington’dan Vemo Education dahil olmak üzere Student Finance’a benzer bir dizi VC destekli öğrenci finansman platformu ortaya çıktı.

Kostelec, “İşgücü becerilerinin artırılmasına yönelik talep hiç bu kadar büyük olmamıştı. Misyonumuz Avrupa’daki bu boşluğu doldurmak, özellikle teknoloji, yapay zeka ve iklim değişikliği gibi alanlarda geleceğe yönelik iş gücü oluşturmak için kapsamımızı genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bundan önce, StudentFinance yaklaşık iki yıl önce 5.3 milyon $’lık bir başlangıç ​​fonu toplamıştı. İspanyol girişimi şirket şimdi ise 41 milyon $’lık yeni bir nakit yatırımıyla, hem borç verme sermayesini hem de işletme maliyetlerini desteklemek için iyi bir şekilde finanse edildi.

A serisi turu, özsermaye ve borcun bir karışımını oluşturuyor, ancak şirket bölünmeyi açıklamayı reddetti. Turun “finansman kapasitesinin” %70’inin İspanya ve Almanya’ya tahsis edileceğini, kalan miktarın geçen yıl geçici lansmanı yapılan İngiltere’yi hedeflediğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir