Steam Deck 2 Valve’ın elde taşınır cihaz takılıyken kullanılabilecek daha yüksek bir güç modu uygulamayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili sorulan soruları yanıtladı. “Evet, ama bunu gerçekten yüksek öncelikli bir tasarım hedefi haline getirmeyi seçmedik… aslında her şeyin yerleşik duruma veya mobil duruma göre değiştirilmemesinin daha iyi olduğunu düşündük” dedi.

Coomer, Valve’ın yerleşik konsollar için daha yüksek performans özelliklerini uygulamama tercihinin bir önceliklendirme meselesi olduğunu söylüyor. Valve, konsolun “en yüksek kullanım durumunun” mobil olarak çalışmak olacağını belirlediğini ve bu nedenle “makinenin iyi çalışacağı ve bu senaryoda AAA oyunlarda iyi bir kare hızıyla bir eşik seçtiğini” açıklıyor. dedi Coomer. “Daha yüksek çözünürlüklerde iskele senaryosunun peşine düşmeyi de hedeflememiz gerektiğini düşünmüyorduk. Daha basit bir tasarım hedefi ve buna öncelik vermek istedik.” Coomer açıklıyor.

Yerleştirildiğinde konsolun performansını artırmamayı tercih etse de, Steam Destesi daha yüksek çözünürlüklü monitörlerle uyumlu olacaktır. Ancak, konsollarını yüksek çözünürlüklü monitörlerine bağlamayı umut eden oyuncular, bunu konsolu fişe takmak ve kusursuz bir oyun deneyimi beklemek kadar basit bulmayabilirler.

Son zamanlarda Valve tasarımcısı Pierre-Loup Griffais , konsolda çalışan oyunlar için ’30 FPS hedefinin’ “performans testimizde oynanabilir olduğunu düşündüğümüz şeyin tabanı” olacağını açıkladı. Birçok oyunun konsolda 30 fps’den daha yüksek bir kare hızında çalışacağını belirten yorumlarına rağmen, bu, kendi doğal 800p çözünürlüğünde performans gösteren konsol için geçerlidir ve konsolu daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana bağlamak için geçerli değildir. Bu çözünürlüğü bir monitörde yükseltmek, dört çekirdekli AMD APU Zen 2c işlemci ve AMD APU 8 CU (bilgi işlem birimi) RDNA2 GPU’nun yetenekleri nedeniyle konsolun performansının düşmesi anlamına gelebilir.

Steam Deck arayüzünü bilgisayarda kullanma adımları

Steam Deck 2’in rakipleri arasındaki fark

Muhtemelen Valve’ın şu anda piyasadaki en büyük elde taşınan rakibi Nintendo Switch. İki elde taşınır cihaz, birkaç düzeyde belirgin şekilde farklı olsa da, donanımları açısından karşılaştırılabilir unsurlar vardır. Nintendo Switch, Steam Deck’in aksine, konsolun performansını iyileştirmek için yuvasını kullanır. Bunu yaparken, Switch oyuncularının performans sorunları endişesi olmadan konsollarını çeşitli ekranlarda özgürce oynamalarına olanak tanır.

Switch’te yer alan bu özellik ile Steam Deck’i satın almak isteyen hayranlar, benzer bir özelliğin standart olarak yer alacağını düşünmüş olabilirler. IGN kısa süre önce Steam Deck ile Nintendo’nun mevcut amiral gemisi modeli Switch OLED arasında kapsamlı bir karşılaştırma yayınladı ve her iki el cihazının donanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okuyabilirsiniz.

Steam Destesi hakkında daha fazla bilgi için, Valve’ın Steam Destesinin geleceğe hazır olduğundan ne kadar emin olduğunu ve şirketin gelecek nesillerden şu anda neler beklediğini ayrıntılarıyla anlatan bu makaleye de göz atabilirsiniz .

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir