Google Stadia’nın kapanması ile bulut oyunlarının geleceği konusunda çeşitli şirketlerin stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden oldu. Stratejisini değiştiren bir diğer şirket ise Sony olarak karşımıza çıkıyor. Sony, bulut oyunlarına yeniden büyük önem veriyor gibi görünüyor. Sony’nin Gelecek Teknoloji Grubu bünyesinde açtığı 22 yeni iş pozisyon ile konsol kalitesindeki oyunları her türlü cihaza ulaştırmayı hedefleyen bulut oyun devriminde liderlik etmeyi amaçlıyor.

Bu iş pozisyonları, bulut oyunlar için Ürün Yönetimi Direktörü, kıdemli platform mühendisleri, yazılım mühendisleri, teknik proje yöneticileri, teknik yazarlar, güvenilirlik mühendisleri, devops mühendisleri, ağ mühendisleri, iş zekası analistleri, güvenlik mimarları ve ağ kapasite planlayıcıları gibi önemli roller için açıldı.

İş ilanlarında görüldüğü kadarıyla, Sony’nin yeni hibrit bulut altyapısı üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu altyapıda, Kubernetes ve Amazon AWS teknolojilerinin kullanıldığı belirtiliyor. Bu durum, daha önce Microsoft ile yapılan anlaşmaya rağmen, Sony’nin Microsoft Azure yerine Amazon’un bulut teknolojisini kullanabileceğine işaret ettiği ortaya çıkıyor.

Sony’nin Rakibi Xbox Cloud Gaming Mi ?

Sony’nin bulut oyunlarına yeniden odaklanması, rakip Microsoft’un Xbox Cloud Gaming’inin geçen yıl Sony’nin bulut oyun hizmetlerine göre üç ila yedi kat daha fazla pazar payına sahip olmasıyla ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft, bugünlerde Sony’nin rakibi olarak görülüyor ve iki şirket arasındaki rekabet, özellikle Activision Blizzard anlaşması üzerinden yaşanan tartışmalarla daha da belirginleşiyor.

Sonuç olarak, bulut oyunlarının giderek yaygınlaşmasıyla birlikte, Sony’nin bulut oyunlarına yeniden odaklanması, şirketin gelecekteki başarısı için önemli bir adım olabilir. Şirketin bulut oyun hizmetlerinde liderlik etmesi ve müşterilerine en iyi deneyimi sunması için yeni teknolojiler geliştirmesi bekleniyor.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir