Herhangi bir ortamda çalan müziği kolaylıkla tespit etmeye yardımcı olan Shazam uygulamasının Chrome eklentisi kullanıma sunuldu. Bu eklenti sayesinde tarayıcıda çalan şarkıyı tek bir tıkla anında bulabilirsiniz.

Apple bünyesinde yer alan müzik tespit uygulaması Shazam’ın Google Chrome uzantısı kullanıcıların beğenisine sunuldu. Söz konusu bu eklenti ile beraber yanınızda cep telefonunuz olmasa da bile bilgisayarınızda çalan şarkının ne olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Shazam’ın Chrome eklentisi, açık olan sekmeyi bilgisayarınız üzerinden dinleyerek öğrenebilirsiniz. Bu özellikten faydalanmak için bilgisayarınızda mikrofon olmasına gerek yoktur. Kullanmak adına müziğin çaldığı sekmeyi açıp Shazam butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. 

Zoom, 2022’nin heyecan verici yeniliklerini duyurdu

Chrome’da yer alacak olan bu müzik tespit uygulaması Shazam uzantısına Apple Music entegrasyonu yapılmıştır. Uygulama şarkının kısa bir kısmını ücretsiz olarak dinletiyor. Şarkının tamamını dinlemek için ise Apple Music’i açmanız gerekir. Shazam eklentisini kullanarak aramasını yaptığınız tüm şarkıların kayıtları tutuluyor. Daha önce aranasını yaptığınız ve unuttuğunuz şarkıların listesini burada görebilirsiniz. Bunun yanı sıra şarkıya tıklayarak detaylı bilgilerin yer aldığı Shazam sayfasına gidebilirsiniz. Şarkıların Shazam sayfalarında sözleri, klipleri ve bu şarkıya benzer şarkı önerilerini bulabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir