İş dünyasının başarılı uygulamalarından Zoom, pandemi sonrası çalışma hayatındaki değişimi hızlandıracak, çalışanları için yeni bir dönem uyumu sağlamak hakkında güçlendirmeler yapacak ve iş birliğini daha da kolay hale getirerek hibrit çalışma sistemine geçişi olabildiğince sorunsuz hale getirecek yenilikler sunuyor. 

2021 yılında şirketler, uzaktan çalışanların bağlanmasını kolaylaştırmaya çalışırken bir yandan ise üretkenliğe katkı sağlamak ve aynı zamanda ofise güvenli bir şekilde geri dönmeyi organize etmek için çabalarken ciddi zorluklar ile karşı karşıya kaldı. Zoom Video Communications, Inc. yıl boyunca bu zorluklarla mücadele ederek kullanıcıların yeni çalışma ortamları içerisinde başarılı olmaları adında ihtiyaç duydukları çözümler ve özellikler ile onlarında yanında oldu. Zoom geçtiğimiz yılın son dönemlerde tanıtmış olduğu ve kısa bir süre önce sunduğu yeniliklerle iş akışlarını daha kontrollü hale getirerek, düzenledi ve süreci daha basit hale getirmeyi planlıyor. Bu amaç doğrultusunda gelen yenilikler şu şekilde;

27 1

Huddle View

Huddle View, sanal olarak çalışmak durumunda kalan ekiplere bağlantıda olma hissi vermek adına potansiyel olarak görsel bir kanal düzeni sağlayan bir özelliktir. 

Zoom Events Sahne Arkası

Canlı yayın öncesinde konuşmacılar için panelistlere ve prodüksiyon ekibine, aralarında konuşabilecekleri, etkinliği seyredebilecekleri veya kaynaşabilecekleri bir alan sağlayan Zoom’un yeni sahne arkası özelliği yeşil odayı sanal ortamda da sunuyor.

Zoom Beyaz Tahta (Yeni)

Pek çok yenilik ile güçlenen Zoom Beyaz Tahta, ofisten ya da uzaktan çalışan katılımcıların dijital beyaz tahta üzerinde gerçek zamanlı olarak, herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda toplantı planlamadan bir araya gelmelerine imkan tanıyor. Söz konusu bu yeni özellik, dizüstü bilgisayarlarda, konferans odasında, mobil cihazlarda ya da Zoom for Home cihazında kısaca Zoom Meetings’in çalıştığı her yerde kullanılabiliyor.

Zoom Widget

Ekiplerle bağlantı kurmak ve iş akışını daha düzenli hale getirmek için tasarlanan Zoom Widget, toplantılardaki kişilerinde zamanı ve beklentilerini yönetmelerine ve bu durumdan da takım arkadaşlarını haberdar etmelerine yardımcı oluyor. 

Mobil ve Web Seminerleri için Zoom Apps

2021’in ilk zamanlarında Zoom Masaüstü toplantı özelliği eklenen Zoom Apps, şimdi mobil ve web seminerlere de geldi. Bu özellik sayesinde çalışırken kullanılan favori uygulamaları mobil cihazınızda gerçekleştirilen toplantılarda veya web seminerlerinde kullanabilirsiniz. 

Video Katılım Merkezi

Zoom Video Katılım Merkezi ile beraber kurumlar, yapılandırılmış ve kapsamlı olan sanal ortam içerisinde, uzmanlarını kendi müşterileri ile video üzerinden bir araya getirerek güven odaklı etkileşimler geliştirebilecek dikkat çekici bir deneyim oluşturabiliyorlar. 

Gelişmiş çeviri ve deşifre

Zoom toplantıları, gerçek zamanlı ve otomatik çeviri özelliğinin yanı sıra canlı deşifre yeteneği ile kapsayıcı hale geliyor. Aynı zamanda platformun çeviri yeteneği birden fazla dil desteği ile daha da gelişmiş durumda.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir