Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) sertifikası testlerinden geçti. Bu testler sayesinde telefonlarda kullanıcıları nelerin beklediği konusunda fikir sahibi olmak mümkün kılınıyor.

Cihazlar 5G, Wi-Fi, Bluetooth, NFC ve kablosuz güç gibi uygunluk testlerinden geçti. Galaxy Z Fold 6’da ultra geniş bant desteğinin olacağı bu testte anlaşıldı.

İki telefon da Wi-Fi 7 uyumluluğu konusunda test edilmedi. Bu durum telefonların Wi-Fi 6 desteğiyle geleceğinin kanıtı niteliğinde. Samsung 2023 model katlanabilir telefonlarını bile Wi-Fi 7 desteğiyle sunmuşken 2024 modellerinde böyle bir adım atmamasının nedeni bilinmiyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6
Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6

Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 Teknik Özellikler

FCC, Galaxy Z Fold 6’yı kapalı, yarı açık ve tam açık fonksiyonel ve fiziksel özelliklerinin belgelendirmesini test etti. Bu, MIMO antenlerinin konumu dolayısıyla gerekli bir kontrol.

Galaxy Z Flip 6, çift hücreli bataryaya sahip. Ana hücre 2790 mAh, ikinci hücre ise 1097 mAh kapasiteye sahiplik ediyor. Bu da toplam kapasitenin 3887 mAh olduğu ve Z Flip 5’in 3591 mAh kapasiteli pilinin geçileceği anlamına geliyor.

Cihazlar, 25W kablolu ve 15W kablosuz şarjlarla test edildi. Kısacası Z Fold 6 ve Z Flip 6 şarj hızı tarafında bir değişikliğe sahip değil. İki telefonun da temmuz ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir