Teknoloji şirketi Robeff, elektrikli ve sürücüsüz teslimat araçları üzerinde çalışmalar yapan yerli bir girişim. Robeff, 1.5 milyon dolar üzerinden tohum yatırımı almayı başardı.

Yatırım turuna, Yıldız Tekno GSYO ve Adventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu katıldı. Şirketten henüz yatırımla alakalı mali işlemler hakkında bir bilgi gelmedi.

Robeff yatırım aldı
Robeff yatırım aldı

Robeff, Ahmet Can Kara, Özkan Köroğlu, Yunus Emre Elaydın, Coşkun Arslan, ve Hüseyin Baki İnan tarafından elektrikli sürücüsüz teslimat robotlarını geliştirerek geleceğe yön verme amacıyla 2021 yılında YTÜ Yıldız Teknopark’ta kuruldu. Teknoloji girişimi, Leo Drive’dan tohum öncesi yatırım almasıyla işbirliğine başlayarak çalışmalarını hızlandırmıştı.

Teknoloji şirketi Robeff’in hedefleri arasında teslimat sürecini daha verimli, uygun fiyatlı, öngörülebilir ve izlenebilir hale getirmek yer alıyor. Çok yönlü tasarım anlayışına sahip bu girişimin bir başka hedefi de tek rotada birden çok teslimat sağlamak. Kendi geliştirdikleri rota optimizasyon algoritmalarını kullanan Robeff,  teslimat sürecini daha sürdürülebilir bir hale getirmeyi ve sıkışan trafiği azaltmayı hedefliyor.  

Robeff’in gelecek hedefleri

Bünyesinde 12 kişilik bir ekip ile çalışmalarını gerçekleştiren Robeff, ekibini genişletmeyi ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor. Teknolojik girişim Robeff, bu tohum yatırımı 2023 yılı sonuna kadar prototip aracının tamamlaması ve teslimat operasyonlarına başlanması için kullanacak. 2023 Mart ayında prototip aracı ile ilk otonom sürüşü gerçekleştirmeyi hedefleyen Robeff, 2023 yılının Ağustos ayında ise uçtan uca ilk teslimat operasyonunu gerçekleştirmeyi hedefliyor.  

Teknolojik girişim, ilk teslimat operasyonunu tamamladıktan sonra Türkiye’de bulunan marketler ile iş birliği yaparak en az 3 farklı konumda sürekli bir şekilde teslimat yapabilir noktasına gelmeyi amaçlıyor. Robeff Türkiye’deki hedeflerini tamamladıktan sonra ise sıradaki hedefi olarak Avrupa pazarını hedefliyor. Robeff 2024 yılı ile birlikte Avrupa içerisinde en az 2 farklı ülkede pilot çalışmalara başlamayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir