Daha önce piyasaya sürdüğü akıllı modelleriyle ülkemizde yükek satış rakamlarına ulaşmayı başaran POCO, POCO X4 GT ile rekabetçi özellikleri uygun fiyatlarla sunuyor.

Poco C40’ın Türkiye fiyatı belli oldu

Orta segment akıllı telefon modelleriyle global pazarda iyi bir fiyat/performans oranı sunan POCO, ülkemizde de en çok tercih edilenlerden markalardan biri. Son olarak POCO X3 serisi ile hem ülkemizde hem de dünyada yüksek satış rakamlarına ulaşan POCO, segmentindeki rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor gibi görünüyor. Dün gerçekleşen küresel lansmanda şirket uzun bir süredir beklenen POCO X4 GT modelini oldukça rekabetçi özellikleri ile ilk kez tüketici karşısına çıkardı.

POCO X4 GT özellikleri neler?

POCO markasının tanıtacağı telefonlarda genellikle beklentilerimiz çok fazla değişmiyor. Uygun fiyatlı üretici olarak tanınan markanın telefonlarından iyi performans, iyi batarya ömrü ve orta segmente göre ekranda yüksek tazeleme hızı bekliyoruz. Genel olarak baktığımızda POCO X4 GT bu özellikleri karşılamakla birlikte beklentilerimizin biraz üzerine çıktığını söylemek yanlış olmaz.

Cihazın ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı henüz belli olmasa da diğer POCO ürünleri gibi POCO X4 GT’nin de Türkiye’de satılması bekleniyor.

Şirketin düzenlediği küresel lansmanda cihaza dair fiyat bilgisi olarak 128 GB versiyonun 299 Euro, 256GB versiyonun ise 349 Euro oldukları söylendi. 299 Euro‘nun 23 Haziran itibariyle 5500 TL civarına olsa da ilerleyen haftalarda bu durum çok değişebilir. Ayrıca bu fiyata eklenecek vergiler de cihazın ülkemizdeki satış fiyatını etkileyecek.

POCO’nun yeni orta seviye telefon modeli, alıştığımız markanın diğer modellerinden de alışkın olduğumuz gibi 144Hz ekran ve sınıfına göre iyi bir işlemciye sahip.

POCO X4 GT teknik özellikleri

  • Ekran: 6.6 inç, FHD+, 144Hz, LCD
  • Arka kamera: 64 Megapiksel ana kamera, 8 Megapiksel geniş açı ve 2 Megapiksel makro kamera
  • Ön kamera: 16 Megapiksel, 60FPS video desteği
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 8100 2.85 GHz
  • RAM ve depolama: 8GB ve 128GB/256GB seçenekleri
  • Bağlantı: Wi-Fi 6, 5G desteği, Çift hat desteği ve USB-C
  • İşletim sistemi: MIUI 13 arayüzü ile Android 12
  • AnTuTu puanı: 822.274

Peki siz POCO X4 GT hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir