PlayStation donanım ve yazılım satışları ile ilgili tüm süreçleri durdurdu. Rusya’ya yönelik hiçbir faaliyet yapılmayacak.

Rusya’ya yönelik gerçekleştirilen yaptırımlara PlayStation da dahil oldu. Sony’nin PlayStation bölümünün yönetimini sağlayan Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan yeni açıklamada, şirketin Rusya’da hiçbir şekilde faaliyet göstermeyeceği, yazılım-donanım satışlarının ve sevkiyatlarının durdurulduğu belirtildi.

Son dakika gelişmesi olarak duyurulan yeni haberde şirket sözcüsü Joe Taraborrelli, ‘Sony Interactive Entertainment (SIE), Ukrayna’da barış çağrısı yapmak için küresel topluluğa katılıyor’ dedi. Taraborrelli, ‘Tüm yazılım ve donanım sevkiyatlarını, Gran Turismo 7’nin lansmanını ve Rusya’daki PlayStation Store operasyonlarını askıya aldık.’ dedi.

Sony, pazardan çıkış yapmasının yanı sıra savaştan etkilenen çocukları ve vatandaşları desteklemek adına bölgede etkin bir şekilde görev yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Çocukları Kurtarın Hattı sivil toplum kuruluşuna bağış yapılacağını da duyurdu. 2 milyon dolarlık bağış yaparak kurumu destekleyen Sony, bölgede Rusya’ya karşı tepkisini net bir şekilde dile getirmiş oldu. 

Şirketin sadece satış sürecinde değil Rusya ve Belarus’ta şirketin yatırım planı dahilinde olan pek çok farklı girişim için de durdurma kararı aldığı öğrenildi. Bu kapsamda ise Bungie ve Destiny 2 için Sony geri adım atmış oldu. 

Şirket tarafından yapılan açıklamalarla duyurulan bu gelişmeler, Ukrayna ve Rusya Savaşı sırasında Rusya’ya yaptırımlarına uyan şirketler listesine bir ismin daha katılmasını sağladı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir