QR kodu nedir, ne işe yarar? QR kod oluşturma uygulamaları nelerdir? Bu sorulardan yola çıkarak sizler için oldukça bilgilendirici bir rehber hazırladık.

QR kodu nedir, ne işe yarar? QR kodu nasıl oluşturulur? Barkod ve veri matrisi arasındaki fark nedir? Bu sorular, kare veya dikdörtgen simgelerde verilerin gizlenmesini içeren karekod hakkında bilgi edinmek isteyenler için en yaygın sorulardan bazılarıdır.

Bu yazıda QR kodun gerçekte ne yaptığı ve nasıl üretildiği gibi merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını bulacaksınız.

Karekod nedir?

Hızlı yanıt anlamına gelen QR kod olarak da bilinen QR kod, iş gücü ve zaman maliyetlerini azaltmak için verileri kare veya dikdörtgen bir simgede gizleme olarak tanımlanabilir. Okuyucu ile yorumlayarak ve içindeki verileri elektronik ortama aktararak zamandan ve emekten tasarruf sağlar. QR Code

Karekod nerelerde kullanılır?

QR kodunun en sık kullanıldığı alan basılı kartvizitler. Telefon, e-posta ve benzeri iletişim bilgilerinizi QR kodlar şeklinde kartvizitinize yerleştirerek her zaman benzersiz bir şey oluşturabilir ve kartvizitinizi verdiğiniz kişinin bir dokunuşla aramasını veya e-posta göndermesini sağlayabilirsiniz.

Pazar tezgahlarına gelecek QR kod ile sebze ve meyvelerin fiyatı öğrenilebilecek

Eğitimden medyaya, sağlıktan ticarete birçok sektörde BT matrisi vazgeçilmezdir. Örneğin, basılı bir gazete, bir haber videosunun URL’sini, okuyucuların videoya saniyeler içinde erişebilmesi için yayınlanan haberin altına QR kodu olarak girebilir.

Normal şartlar altında, kullanıcının içeriğin tam URL’sini yazması ve bir mobil cihazla İnternet’e erişmesi yaklaşık 30-35 saniye ve muhtemelen daha uzun sürer. Ancak karekod teknolojisi ile bu süre birkaç saniyeye düşürülebilmektedir. Milyonlarca insanın geleceğine damga vuran üniversite sınavlarından sorumlu olan

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (YSYM) sınavları duyurması 30 güne kadar sürebiliyor.

Alınan geri bildirimlerin ardından kurum, veri metrikleri kullanarak en pratik çabayı gösterdiği cevap kağıdı ile kitapçığı birleştirme ve üniversite sınav sonuçlarını duyurma sürecine başlamıştır. Bu teknoloji sayesinde insanlar bir haftadan daha kısa sürede açıklanabiliyor.

Barkod ve karekod arasındaki fark nedir?

Barkod, yalnızca sayısal verilerin okunmasına izin veren yatay dikdörtgenler şeklinde uzun ve kısa çizgilerden oluşur. QR (QR) kodları ise sayısal karakterlerin yanında harflerin ve sembollerin saklanmasına izin vererek yeni bir zemin açar.

QR kodu nasıl oluşturulur?

QR kodlarını ücretsiz olarak oluşturabilir ve analiz edebilirsiniz. Bu konuda hem mobil hem de masaüstü platformlar için bolca alternatif bulunuyor. İndirilebilir programlara ek olarak, çevrimiçi oluşturmak/okumak için ücretsiz web hizmetleri de olduğunu hatırlamakta fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir