Instagram , gönderiler ve Reels için yakın arkadaşlar listesi desteğini ekleyerek kullanıcıların içeriklerini sınırlandırarak belli bir kitleye paylaşması için olanak sağladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram yayınında “Yakın Arkadaşlarınız ile olan paylaşım artık Reels ve Akış’ı da kapsayacak şekilde genişliyor.

Yakın Arkadaşlar Listesi yeni bir özellik olmadığı için Notlar ve Hikayeler için hali hazırda mevcut. İlk olarak 2018 yılında başlatılan bu özellik kullanıcıların platformda gizliliğe sahip olmasını ve onlara paylaştıkları içeriğin gönderi bazında görünürlüğü üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlıyor.

Bir Hikaye’yi Reel’i veya gönderiyi Yakın Arkadaşlar listesinde paylaştığınızda sadece onun parçası olan kişiler bunları görebilir.Profil sayfanızda sağ üst köşedeki menüye dokunarak Yakın Arkadaşlar’ı seçip bu listeye kişi ekleyip kişi çıkarabilirsiniz.

Yeşil Renkli Rozet ile Yakın Arkadaşlar seçeneği

Yeşil Renkli Rozet ile Yakın Arkadaşlar Seçeneği

Instagram’da yakın arkadaşlarınız ile paylaştığınız hikayelerde yeşil renkli bir rozet bulunuyor. Bu listeye ekleyebileceğiniz kişi sayısında sınırlama bulunmuyor. Yani isterseniz tüm takipçilerinizi bu listeye dahil edebilirsiniz.

Artık Instagram Reel’inizi veya gönderinizi yakın arkadaşlarınız ile paylaşmak istiyorsanız uygulamada gönderiyi veya reeli oluştururken hedef kitle seçeneğini sayesinde herkes veya yakın arkadaşlar arasında seçim yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir