Ağır, kullanması uzmanlık gereken, ulaşılması zahmetli ve maliyetli makineleri (IoT) Nesnelerin İnterneti teknolojilerini dahil ederek otomasyon sistemlerinin uzaktan kullanımını sağlayan Hubbox, uluslararası melek yatırımcı platformu Keiretsu Forum Türkiye’den 7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Hubbox deprem afetlerini gerçekleşmeden daha erken bir şekilde yaşamın ve endüstrilerin bulunduğu alanlara haber verecek sistemini Mart’ta kullanıma sunmaya başlayacak.

keiretsu Hubbox logo

Hubbox hangi faaliyetler içinde yer alıyor?

Ürünlerinin bulunup kullanılacağı sistemlerin Ar-Ge sürecine 2015 yılında başlayan Hubbox,  ağır, kullanması uzmanlık gerektiren, ulaşılması zor ve maliyetli sistemleri nesnelerin interneti ile uzaktan kullanımını sağlıyor. Şirket endüstriyel makine ve otomasyon sistemlerine uzaktan erişim sağlayan IoT cihazlarını kendisi üretiyor. Ancak müşterilerinin ek ürün ve hizmetleri talepleri ile birlikte veri toplama sistemleri üzerine de ürünler geliştirmeye başladı.

Hubbox’un ürettiği çözümlerin 80’dan fazla ülkede makine ve otomasyon hizmetlerinin kullanıldığını belirten Hubbox Kurucu Ortağı Mehmet Bilgi, konuyla ilgili detaylı bir açıklamada bulundu:

“2018 yılında MVP ürünlerimizi test için birçok firmaya gönderdik. 2020 yılında ürünlerimizi makine ve otomasyon sektörünün kullanımına sunduk 2021 yılında ürünlerimizin seri üretimine başladık ve hala geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Hubbox Connect X1 ürünümüzle birlikte çalışacak veri toplama, uzak erişim ve sensör gateway gibi hizmetlerle makine ve otomasyon müşterilerimize hizmet veriyoruz.”

Deprem erken uyarı sistemi mart ayı itibari ile çalışmaya başlayacak 

Yönetici Mehmet Bilgi; deprem erken uyarı sistemi üzerinde çalıştıklarını ve ne durumda olduğunu paylaştı:

“Hubbox olarak ortağı olduğumuz EDİS Deprem ve Afet bilgilendirme sistemleri için ürettiğimiz IoT cihazlarımızla depremle ilgili ürünler üzerinde çalışıyoruz.  2023 ve daha öncesinde ülkemizin en acı sonuçlarla yüzleştiği deprem afetini daha deprem yaşam ve endüstri alanlarına ulaşmadan haber verebilen sistemler ve ürünlerimizi geliştiriyoruz. 2023 yılında İstanbul ve Marmara bölgesini kapsayan bu hizmetimizin mart ayından itibaren müşterilerimizin hizmetine sunmaya başlayacağız.”

Son olarak planlar ve amaçlar hakkında konuşan Bilgi stratejilerinden genel olarak şu şekilde bahsetti:

“Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından aldığımız yatırım ile 2023 yılında hedefimiz firmamızın yurtdışı operasyonlarını başlatmak ve global bir firma olabilmek için ilk adımlarımızı atmak olacak.  Bu kapsamda gerek yurtdışı fuar katılımları gerekse de fuar ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Firmamızın yurtiçi ve yurtdışı satış kapasitesini arttırabilmek için ekibimizi daha da güçlendireceğiz. Yeni ürünlerimiz ve servislerimizle birlikte firmamızın SaaS gelir modelindeki ürün yelpazesini geliştirecek, bu alanda daha çok ürün ve servis üretmeye yöneleceğiz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir