Google bir süredir üzerinde çalıştığını yapay zeka platformu Bard’ı Amerika ve İngiltere’de kullanıcı testlerine açık hale getirdiğini duyurdu. OpenAI platformunun devreye aldığı ChatGPT’nin başarılı bir çıkış yakalaması ve Microsoft’un sahip olduğu arama motoru Bing ile entegrasyonu ardından Google bu konuda çalışmalarına hız verdi.

Google Bard, gerçek zamanlı verileri internetten toplayarak kullanıyor. Bu yanıtların doğruluk oranlarının artmasını sağlıyor. Fakat Google geliştirmiş olduğu sohbet botunun hatalar yapabileceği konusunda uyarıyor. Google, yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan bilgilerin doğruluğunun kontrol edilebilmesi için “Google it” tuşu koyarak internet üzerinden bilgilerin aranmasını sağladı.

Google Bard nasıl çalışıyor?

google bard

Google Bard, doğal dil diyalog modeli kullanan LaMDA ile optimize edilmiş, lite bir sürüm kullanarak deneysel konuşma yapan bir yapay zeka (AI) hizmeti. Bu teknoloji temelde bir kelimenin diğer kelimenin arkasından gelme ihtimalini hesaplayıp cümleler kuruyor. Benzeri bir modeli daha basit sürümünübir süredir mobil klavyelerimizde görebiliyoruz.

OpenAI ChatGPT teknolojisinden daha farklı bir şekilde Bard, kullanıcılara üç farklı taslak sunuyor ve kullanıcıların bunlardan birini seçmesine olanak tanıyor. Yapay zeka ve kullanıcı arasında gerçekleşen konuşmaların kontrollü bir şekilde devam edebilmesini isteyen Google, her konuşmadaki değiş-tokuş sayısını sınırlıyor. Tüm bunlara ek olarak günlük sohbet sayısında herhangi bir sınırlama getirilmeyecek.

Kullanıcıların test işlemini gerçekleştirebilmeleri için Google hesapları ile giriş yapmaları isteniyor. Google, test sürecinde kullanıcıların Bard ile hangi sıklıkta ve nasıl iletişim kurduğunu gözlemlemeyi umuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir