Google tekelleşme konusunda açılan dava da anlaşmaya giderek 700 milyon dolar katkı sağlayacak. 2021 yılında ABD’nin 36 eyaletinin ortak kararıyla açılan dava da Google geri adım attı.

Davanın nedeni Play Store mağazasından yasa dışı tekellik oluşturduğundan dolayı ABD’nin 36 eyaleti Google’a dava açtı. Dava kapsamında Google hatalı bulundu. Hatası, rekabet koşullarında geliştiricilerin kullanıcılarına ulaşması noktasında ve aykırı metotlar kullanmasından kaynaklı suçlu bulundu. 

yine dava kaynaklı Google tüketici yararına açılan fon hesabına 630 milyon dolar yatıracağı söyleniyor. 70 milyon doları da eyaletlerin kullanması için farklı bir fona aktaracağı gündemini koruyor. 

2021 yılında ABD’nin 36 eyaletinin ortak kararıyla açılan dava da Google geri adım attı. Dava kararına göre 700 milyon dolar ödeyecek.

Kullanıcı Bilgileri Tehlikeli Yazılımlar Tarafından Kötüye Kullanılabilir

Anlaşmaya giden Google, ABD’de Android kullanan kullanıcılara Play Store haricinde uygulama indirme sürecini basite indirgeyecek. Başka tanımlayacağı olanaklardan birisi de risk bilgisini açık paylaşacak. Bunlara ek olarak alternatif ödeme sistemlerini ABD’de genişleteceğini duyurdu.

Google CEO’su Sundar Pichai’nin açıklamasına göre, Android için Play Store dışında yükleme altyapısının riskini uyarmıştı. APK’lar üstünden Play Store dışında yükleme yapılacak uygulamalar güvenlik sıkıntılarını beraberinde yanında getirdiğini dedi.

APK dosyaları üzerinde oynama yapılması sonucunda bilgiler çalınabiliyor. Cihazlara zararlı yazılımlar kurulabiliyor. Bu sebeple Play Store dışı sanal market kullanılmamasını öneriyor. 

Yine kullanıcıları zararlı yazılımlara karşı dikkatli olmasında uyarı veriyor. APK yüklemesinde güvenliğiniz tehlike altında olabileceğini söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir