Getir, son yatırım turunda 768 milyon dolar toplayarak değerini 11.8 milyar dolara çıkarmayı başardı ve “Decacorn” unvanını kazandı. Tam bir yıl önce şirket 1 milyar dolarlık bir değerlemeyi geçti.

Türkiye’de çok hızlı büyüyen bir ekspres kargo hizmeti olan Getir, hizmet verdiği ülke sayısını sadece bir yılda 9’a çıkarmayı başardı. Yarıştığı ülkedeki rakiplerine kıyasla büyük bir başarının ardından. Şirketin değeri geçen yıl Mart ayında bir milyar dolar değerindeydi. unicorn unvanını alarak Türkiye’de başarılı olan ilklerden biri oldu.

Ama Getir için bu sadece bir başlangıç ​​gibi görünüyordu ve öyleydi. Şirket, çalışmalarının meyvelerini topladı ve son yatırım turunu tamamladı. Getir, 768 milyon dolarlık bir yatırımı artırmanın yakın tarihli bir turunda kurumsal değerini 11,8 milyar dolara çıkardı. Neredeyse bir yıl boyunca, on katından fazla değer kazandı ve ‘Decacon’ unvanını kazandı.

Getir “Türk iş ekosisteminin neler başarabileceğini gösteriyor”

Getir Kurucusu Nazım Salur, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Getir’in Avrupa’da sektöründe ilk decacorn olması, Türkiye girişimcilik ekosisteminin neleri başarabileceğini gösteriyor.

Kanallar, hızlı teslimat fikrinin yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü ve yatırımcıların son yatırım turuna olan ilgisinin aynı zamanda Getir’e olan güvenlerinin ve uluslararası alanda gelişmelerini sağlayan desteğinin bir göstergesi olduğunu göstermiştir. Salur sözlerini şöyle tamamladı:

Getir, ülkemizde artık 81 ilde

“Yeni kaynak ile hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki faaliyetlerimizi büyütmeyi sürdürürken, çalışanlarımıza yatırım yapmaya ve bünyemize yeni yetenekler katmaya devam edeceğiz.”

Getir Avrupa’daki unicron şirketleri listesinde 4. sırada.

Dünyanın tek boynuzlu at şirketlerini listeleyen CB Insights tarafından yayınlanan verilere göre,
Getir dünyadaki 1.052 unicorn şirketi arasında 36. sırada yer alıyor. Yüksel Değerlendirme, Gator’u Avrupa’daki unicorn şirketleri listesinde dördüncü sırada yer aldı.

Getir, geçen yıl Ocak ayında İngiltere ile uluslararası faaliyetlerine başlayan şirket kısa sürede Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Portekiz pazarlarına girdi ve Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmaya başladı. Getir şuanda yurt dışında 48 ilde ve Türkiye’de 81 ilde 1.100’den fazla depoya hizmet vermektedir.

Decacorn Nedir?

Girişim sektörünü için nispeten yeni bir kavram olan ‘decacorn’, piyasa değeri 10 milyar doların üzerine çıkan şirketler için kullanılan bir terimdir. Ülkemizde Decacorn’u terimini kazanan ilk Türk şirketi elektronik ticaret platformu Trendyol olmuştu. Şimdi Getir bu unvanı kazanmayı başardı.

Peki siz Getir’in bu başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket ülkemizde olduğu gibi yurt dışında da sektördeki rakiplerine karşı daha da güçlenmeyi başarabilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Getir Avrupa’daki unicorn şirketler listesinde 4. sıraya yükseldi”

  • Mustafa G. Türkmen
    21 Mart 2022 at 16:39

    Çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Tebrikler.