Getir, Almanya’da faaliyet gösteren bir diğer teslimat şirketi olan Flink’i satın almak için adımlar attığı iddia ediliyor. Bu haber, Financial Times tarafından kaynaklara dayandırılarak paylaşıldı. Getir’in, geçtiğimiz aylarda Almanya’da faaliyet gösteren bir diğer teslimat şirketi olan Gorillas’ı satın alması sonrasında, Flink’i de satın alma planları yaptığı öne sürüldü.

Getir, Almanya'daki Teslimat Şirketi Flink'i Satın Almaya Hazırlanıyor

Flink’in Satın Alımı Henüz Kesinleşmedi

Ancak, Flink’in satın alınması konusunda henüz kesin bir durumun olmadığı ve anlaşmanın rafa kalkabileceği de belirtiliyor. Haberin yayınlanmasından sonra, Getir ve Flink’ten herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Reuters’ın yaptığı açıklamaya göre, her iki şirkete de ulaşılmaya çalışıldı, ancak yanıt alınamadı.

Flink ise, Almanya’da yalnızca birkaç ay önce faaliyet göstermeye başlamış bir şirket. Ancak, kısa sürede büyük bir ilgi gördü ve yatırımcılar tarafından desteklendi. Flink, müşterilere 10 dakikada teslimat yapma vaadiyle öne çıkıyor ve bu açıdan Getir ile benzerlik gösteriyor.

Getir Avrupa'daki unicorn şirketler listesinde 4. sıraya yükseldi

Getir, yurt dışına açılmaya devam ediyor

Getir, Türkiye’deki en büyük şirketlerden biri haline gelmiş durumda ve son yıllarda hızlı bir büyüme gösteriyor. Biliyorsunuz ki Getir, 2021 yılının Ocak ayında yurt dışına açıldı. Yurt dışına açıldığından bu yana gelişim gösteren Getir, 2023 yılı itibariyle 9 Türkiye, İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz ve Amerika Birleşik Devleti’nde hizmet vermeye devam ediyor.

Verdiği hizmetlerle büyük bir beğeni toplayan Getir, Türkiye’de 81 ilde hizmet vermektedir. Bununla birlikte 2021 yılının Ocak ayında Londra’da ilk deposunu açarak, İngiltere’de hizmet vermeye başladı. Daha sonra verdiği hizmetlere 9 ülke de daha devam ederek, hizmetlerine devam etti.

Getir’in CEO’su Batuhan Gültakan ve kurucu ortağı Tuncay Tütek, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. Ancak, gelişmeleri takip ederek, konuyla ilgili herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir