Microsoft Edge, yakında YouTube, LinkedIn ve Coursera gibi sitelerde gerçek zamanlı video çevirisi sunacak. Bu yılki Build etkinliğinde Microsoft, yeni AI destekli özelliğin hem dublajlı hem de altyazılı içerikleri izlerken anında çevirebileceğini duyurdu.

Şu an için, bu özellik İspanyolcadan İngilizceye ve İngilizceden Almanca, Hintçe, İtalyanca, Rusça ve İspanyolcaya çeviriyi destekliyor. Edge’in yeni AI özelliği, kullanıcıların videoları ana dillerinde izlemelerini sağlarken, aynı zamanda işitme engelli bireyler için videoları daha erişilebilir hale getirecek.

Edge ayrıca Reuters, CNBC ve Bloomberg gibi haber sitelerindeki videolar için de gerçek zamanlı çeviri desteği sunacak. Microsoft, gelecekte daha fazla dil ve desteklenen site eklemeyi planlıyor.

Microsoft Edge, YouTube Videolarını Transkribe Edebilecek

Microsoft Edge, YouTube Videolarını Transkribe Edebilecek
Microsoft Edge, Canlı Videoları Transkribe Edebilecek

Bu özellik, Microsoft’un Copilot entegrasyonu aracılığıyla Edge’e eklediği bir dizi AI özelliğinin en yenisi olarak öne çıkıyor. Edge, zaten YouTube videolarını özetleme yeteneğine sahip, ancak tüm videoların metin özetlerini oluşturamıyor, çünkü özet oluşturmak için videonun transkriptini kullanıyor. Bu yeni özellik, YouTube videolarını gerçek zamanlı çeviri ile daha erişilebilir ve anlaşılır hale getirecek, böylece kullanıcılar videoları kendi dillerinde izleyebilecekler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir