Yeni sosyal medya platformu olan Threads ile büyük bir tehdit altında olduğunu hisseden Twitter, içerik üreticileri elinde tutmak amacı ile havadan para dağıtmaya başlıyor. Twitter’ın yeni para kazanma programı tüm kullanıcılara duyuruldu.

Twitter’ı satın alarak Eylül 2022’den bu yana sahibi olan Elon Musk, uzun zamandır platformdan içerik üreticilerine gelir fırsatları için haberler veriyordu. Bu fırsatlar, özellikle Threads’in taht sallamaya aday olduğu günlerde açıklanmadı da dikkatleri üzerine çekti.

Twitter, içerik üreticilerine Tweet atarak para kazanma imkanı sağlayan “Creator Ads Revenue Sharing” programını duyurdu. Bu program, içerik üreticilerinin kazandığı ilk gelirlerin oldukça etkileyici olduğunu gösteriyor.

Elon Musk’tan Büyük Hamle: Artık Tweet Atarak Para Kazanabilirsiniz

Twitter’da artık Tweet atarak para kazanılabilecek! Peki nasıl olacak?

Twitter, içerik üreticilerinin para kazanmasını isteyenler için yeni bir yol sunuyor. Artık içerik üreticileri, paylaşımlarının altındaki yanıt bölümünde kazanç elde etmeye başlayabilecek. Twitter, bu alanda yer alan reklamlardan elde ettiği gelirin bir bölümünü içerik üreticilerine aktaracak.

Bu sistem oldukça basit ve karmaşık değil. İçerik üreticileri, paylaşımlar yaparak etkileşim sağladıkça, daha fazla kişiye reklamlar gösterilecek ve bu sayede kazanç elde edecekler. İşte bu kadar kolay, paylaş ve kazan!

Programa kimler başvurabiliyor?

Twitter, bu konuda herhangi bir şekilde seçicilik yapmayacak. Programa katılmak için sadece üç şart bulunuyor:

  • Twitter Blue aboneliği veya Onaylı Kuruluşlara abone olma,
  • Son üç ay boyunca gönderilerinizde en az 5 milyon gösterime ulaşma,
  • Creator Ads Revenue Sharing için insan incelemesini başarıyla tamamlama.

Yukarıdaki üç basit şartı yerine getiren içerik üreticileri, programın bir parçası olma fırsatına sahip olacaklar. Ancak onay aldıktan sonra, aşağıdaki maddeleri de yerine getirmek zorunda kalacaklar:

  • Ödemeler için bir Stripe hesabı oluşturmak.
  • “Abonelikler politikası”na uymak ve bu politikaya uygun içerik üretmek.
Twitter’da yayıncılar makale başına ücret talep edebilecek

Twitter programına nasıl başvuru yapılır?

Twitter, henüz programa başvuruları herkes için açmış durumda değil. Fakat çok yakın zamanda programı daha fazla içerik üreticisini kapsayacak şekilde genişletileceğinin duyurusunu yaptı, başvuru sayfasının da yayınlanacağını ekledi.

Twitter’ın yeni programının hangi ülkelerde geçerli olacağına dair detaylı bir bilgi henüz mevcut değil. Ancak programın başlangıçta yalnızca ABD’de kullanıma sunulması bekleniyor.

Program ile elde edilen ilk kazançların da paylaşımı yapıldı:

Twitter’da aktif olan bazı sayfa ve kişiler, Creator Ads Revenue Sharing programıyla elde ettikleri kazançları paylaşmaya başladı. İşte bunlardan bazı örnekler:

  • Tartışmalı bir sayfa olan EndWokeness, 10.419 dolar kazandığını açıkladı.
  • YouTube’un en ünlü kişiliklerinden biri olan MrBeast, 25.801 dolar kazandığını belirtti.

Ancak Elon Musk, “Payımı içerik üretici ödeme havuzuna verdim.” şeklinde ifade ederek bu programdan para kazanmadığını ve kazanmayacağını vurguladı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir