Apple’ın Apple GPT isimli yapay zeka aracının yakın zamanda tanıtılması bekleniyor.

Bloomberg raporunda Apple’ın, OpenAI’nin ChatGPT’si ve Google’ın Bard yapay zekasına rakip olacak yeni yapay zeka araçları üzerinde çalıştığı söyleniyor. Apple, büyük dil modelleri oluşturmak için “Ajax” kod adını verdiği kendi çerçevesini geliştiriyor ve “Apple GPT” isimli bir sohbet botu üzerinde çalışmalar yapıyor.

Birden fazla ekibin iş birliği ile yapılan bu yapay zeka girişimi daha kapsamlı bir hale geldi. Apple bu alanda gizlilik konularına da önem verdiği söyleniyor. Apple’ın yapay zeka özelliklerini uzun süredir ürünlerine entegre etmesinin yanında, OpenAI ve Google gibi rakiplerin başarısı karşısında şaşırmaya devam ediyor.

Apple chatgpt

Apple GPT üzerinde yoğun çalışmalar devam ediyor

Yapay zeka teknolojisinin geldiği nokta itibariyle metin istemlerine dayanan makaleler, resimler ve videolar oluşturulan bu alan, herkesin yoğun ilgi odağı oluyor. Apple, AI teknolojisi üzerinde yaptığı çalışmalarla ilerlerken, özellikle fotoğraf iyileştirme ve iPhone’da arama yapma gibi alanlarda ilerleme gösterdi. Fakat Apple’ın sesli asistanı Siri’nin performansı hâlâ beklentileri karşılamıyor.

Apple’ın AI teknolojisindeki çabasını devam ettirmek için Apple, Siri ve makine öğrenimi ekiplerinin liderliği için eski Google çalışanı John Giannandrea ile çalışmaya başlamış. Bunun yanı sıra, Apple’ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Craig Federighi, yapay zeka çalışmalarına liderlik ediyor.

Apple’ın Ajax çerçevesi, büyük dil modelleri oluşturmak için kullanılıyor ve dahili bir ChatGPT benzeri araç sağlıyor. Bu Chatbot uygulaması ilk olarak bir deney olarak başlatılmış olsa da, daha sonra AI güvenlik endişelerini ele almak amacıyla daha fazla çalışana açılmıştır. Ancak, erişim özel onay gerektiriyor ve müşterilere yönelik özelliklerin geliştirilmesi için kullanılamıyor.

Apple CEO’su Tim Cook Apple GPT çalışmalarıyla yakından ilgileniyor

Apple CEO’su Tim Cook, yakın zamanda Good Morning America ile yaptığı bir röportajda, şirketin yapay zeka teknolojilerindeki ilerlemeleri yakından takip ettiğini ve yapay zeka ürünleriyle ilgili endişelerini dile getirdiğini ifade etti. Rapor, Apple’ın yapay zeka stratejilerinin hala belirsiz olduğunu belirtirken, gelecek yıl yapay zeka ile ilgili önemli bir duyuru yapabileceğine işaret etti. Tahminlere göre, Apple’ın dil modelleri için en uygun entegrasyon noktası, kullanıcıların adına daha fazla görev gerçekleştirebilen bir Siri olacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir