Oyun el bilgisayarları olan Asus Rog Ally ve Lenovo Go için Amd Fluid Motions Frame (AFMR) teknolojisi oyun deneyimini arttırmak için geliyor.

Üretiminde AMD donanımları kullanılan Asus Rog Ally ve Lenovo Go için resmi açıklamalara göre yakın zamanda FSR 3 destekli Fluid Motions Frame teknolojisi kullanılabilir olacak.

Bu teknoloji yapay zeka desteğiyle görüntü oluşturuyor ve daha az güç ile daha fazla kare sayısını (FPS) mümkün kılıyor. Bunun sonucunda daha az enerji tüketimi ve daha fazla performans oyunseverlere sunulabiliyor. 

Asus Rog Ally

Türkiye pazarında da satışta olan Asus Rog Ally ve Lenovo Go el konsolları, hem kontrolcüleri sayesinde kendi başına hem de monitör bağlantısıyla büyük ekranla kullanılabilen yeni, kompakt bir çözüm.

Açık Kaynaklı FSR Teknolojisi ve Fluid Motions

Bilgisayar tarafında açık kaynaklı Adrenalin Edition 24.1.1 sürücüsü beraberinde çıkan Amd Fluid Motions Frame, RDNA 3 mimarili Radeon 700m ve Rx 7000 serisi ile RDNA 2 temelli Rx 6000 serisi kartlarda kullanıma sunulmuştu. DirectX 11 DirectX 12 destekli oyunlarda iki kata kadar performans artışı sunabiliyor. Bu teknoloji Nvidia tarafında alışık olduğumuz DLSS teknolojisinin bir benzeri ancak DLSS gibi yalnızca Nvidia kartlara özel değil, farklı üreticilerin destekleyen kartlarında da kullanılabiliyor. Fluid Motions, V-Sync kapalıyken ve oyun tam ekran modundayken çalışabiliyor ancak bu sorunun giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Amd oyun çözümleri baş mimarı Frank Azor bu teknolojiyle ilgili “Henüz denemediyseniz binlerce oyunda büyük kare hızı artışlarını kaçırıyorsunuz” açıklamasında bulunarak ne kadar iddialı bir teknoloji olduğunu belirtti.

Amd RDNA 3

Fluid Motions teknolojisinin FSR 3 teknolojisinden en büyük farkı oyun tarafından bir desteğe ihtiyaç duymayacağınız şekilde sürücü düzeyinde çalışması çalışması ve daha geniş bir yelpazede (DirectX 11 ve DirectX 12 destekli neredeyse tüm oyunlar) kullanılabilir olması.

Bu teknolojiden önce FSR 3 için açık kaynaklı olması sebebiyle bazı modlar çıkmış ve bu modlar FSR 2 teknolojisi destekleyen oyunlara modlar sayesinde entegre edilip yüksek performans artışına kapı aralamıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir