Joe Biden, kripto para birimi araştırmalarına liderlik ediyor. Bundan sonra, dijital dolar beklentileri yükseldi. İşte detaylar;

ABD Başkanı Joe Biden göreve başladığından beri kripto para birimleri konusundaki duruşu sorgulandı. Bazen kripto para birimleriyle ilgili açıklamaları hakkında manşetlere çıktık. Bugün tüm blockchain dünyasını etkileyen bir karar alındı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, dijital dolarla ilgili araştırma yapmak için Hazine Bakanlığı’na bir icra emri yayınladı.

Joe Biden dijital dolar hedefi için icra emri yayınladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı tarafından yayınlanan yeni icra emri Hazine Bakanlığı’na atıfta bulunuyor. Sektördeki bazı ajanlar, bozuk para birimlerinin bireysel ekonomi ve bir bütün olarak ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini incelemek üzere görevlendirildi. Bu, yakın gelecekte ABD hükümetinin kripto para birimleriyle ilgilenebileceği anlamına geliyor. Bu şu anda uzak bir ihtimal ancak hükümetlerin kendi kripto paralarını çıkarması mümkün.

Binance, yeni kripto para ödeme sistemi Bifinity’yi tanıttı

Kabul edilen bu strateji, Federal Rezerv ile çalışmayı ve diğer ülkelerle deneyler yapmayı içerir. Sonuç olarak, merkez bankasına bağlı bir dijital para birimi önerilecek veya daha ileri giderek piyasaya sürülecek. Ayrıca kripto para birimlerinin eleştirildiği noktalardan biri olan yasa dışı işlemlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. ABD hükümeti destekli dijital para birimi karşı önlemleri başlatılırsa, arkaları yeterince güçlü olacaktır.

Gelecekte “dijital dolar” ile karşılaşacak mıyız diye merak ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri kendi dijital para birimini piyasaya sürerse Cryptocurrency en üst düzeyde güven olacaktır. El Salvador şu anda bitcoin’i resmi para birimi haline getirdiği için övülürken, ülkenin kendi kripto para birimini yaratması farklı bir senaryoya yol açabilir.

Siz dijital dolar konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir