Binance, yeni nesil ödeme şirketi olarak Bifinity’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Gerçek anlamda ise Mastercard ve Visa gibi ödeme hizmetlerine rakip olarak görülse de Bifinity, dünyanın herhangi bir bölgesinde, herhangi bir kişinin gerçek para karşılığında kripto para ödemesi yapmasını sağlayacak. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, bugün yeni bir şirket kurduğunu belirtti. Bifinity olarak adlandırılan bu şirket, yeni nesil bir ödeme teknolojisi sunuyor. Bireysel tüketiciler, kripto para tüccarları ve işletmeler, Bifinity aracılığı ile resmi itibari paralardan kripto paralara kolaylıkla ödeme yapabilecekler. Bifinity esasında Mastercard ve Visa gibi ödeme hizmetleri için bir rakip olacak.

20 1

Realme 9 Pro ve POCO X4 Pro zorlu testte karşı karşıya

Bifinity, işletmelere yönelik olarak pek çok API’ye sahip olacak. Bu API’ler ile yapılacak olan tüm entegrasyonlar, işletmelerin kripto para ile ödeme almalarını daha kolay hale getirecek. 50’den fazla kripto para desteğine sahip olan olacak olan bu sistem, Mastercard ve Visa gibi önde gelen ödeme hizmetlerinin de tümünü destekleyecek. Böylelikle bir yere gittiğinizde kredi kartınızı verip bir kripto para birimi ile ödeme yapmak mümkün olacak. 

Kripto paralar hayata entegre oluyor

Konu ile ilgili olarak açıklamalar Bifinity Başkanı Helen Hai tarafından yapıldı. Kripto ve Web3 ekonomisinin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü dile getiren Helen Hai, geleneksel olarak finansı merkezi olan ve olmayan kripto paraları bir arada bulundurmanın  yolunun Bifinity olduğunu dile getirdi. Helen Hai’ye göre Bifinity, kripto paraların gerçek hayata entegre olması daha kolay olacak. Bifinity, bugün içerisinde piyasaya sürülen bir sistemdir. Bu sebeple de bu sistemin biraz daha süreye ihtiyacı vardır. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamalara göre yeni nesil ödeme teknolojisi birkaç ay içerisinde entegre edilecek. Örnek vermek gerekirse İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde popüler olan Paysafe ile entegre edilecek olan bu sistem,  kartların kripto para ile ödemeye açılmasını sağlayacak. NFT için de destek verilecek olan bu teknoloji, çok yakın zaman içerisinde DEX cüzdanları ile entegrasyon imkanına da sahip olacak. Binance’ın yeni şirketinin ne kadar kullanışlı olacağı da yakın zamanda öğrenilecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir