Kitap okumayı dijitale taşımak isteyenler için 2024’ün en iyi kitap okuma uygulamaları belirlendi. İşte dijitalde kitap okumanızı sağlayacak en iyi uygulamalar…

Kitap okumayı sevenler için dijital ve klasik olarak iki farklı yol var. Bazı kişiler kitabı eline almadan, kitap kokusunu içine çekmeden okuma yapamazken bazı kişiler daha dijital ve pratik bir yol dijitali tercih ediyor. Bu seçenekte ise farklı uygulamalar, farklı özellikleri ile ön plana çıkmış durumda. Eğer en iyi kitap okuma uygulamaları arasından iyisini seçmek istiyorsanız listeyi inceleyebilirsiniz.

2024'ün En İyi Kitap Okuma Uygulamaları
2024’ün En İyi Kitap Okuma Uygulamaları

İşte En İyi Kitap Okuma Uygulamaları

Ücretli ve ücretsiz olarak seçeneklerin yer aldığı kitap okuma uygulamaları listesinde istediğiniz zaman yeni kitaplar satın alarak uygulamaya ekleyebilirsiniz.

Google Play Kitaplar

Android en yaygın kullanılan işletim sistemi olduğu için kitap okuma uygulamaları listesinde en pratik seçenek olarak Google Play Kitaplar yer alıyor. Ücretli ve ücretsiz kitapların yer aldığı kitap okuma uygulamasında sesli kitap seçenekleri de eklenmeye başlandı. Uygulama ücretsiz olduğu gibi satın almalar gerekebiliyor. Ancak epub uzantılı kitapları indirerek de uygulama üzerinden açabilirsiniz.

Amazon Kindle

Türkiye’de olmasa da dünya genelinde en çok kullanılan kitap okuma uygulaması Amazon Kindle. E-kitap sektöründeki en köklü şirketlerden birisi olan Amazon özel uygulamasının yanı sıra kitap okuma cihazlarıyla da çözüm sunuyor. Türkçe konusunda çok fazla seçeneğin yer almadığı uygulamada İngilizce araştırma ve okumalarınızda en iyi seçenekleri bulabilirsiniz.

Moon+ Reader

En iyi ücretsiz kitap okuma uygulaması olarak dikkatleri üzerinde toplayan Moon+ Reader, ücretsiz sürümüyle dahi yeterli seviyede. Ücretli ve ücretsiz kitapların satın alınabileceği uygulamada dil desteği de gelişmiş durumda. Epub desteğinin yanı sıra PDF gibi dosya türlerini destekleyen uygulamaya indirdiğiniz içerikleri ekleyebilirsiniz.

ReadEra

Dünya genelinde en çok tercih edilen uygulamalardan bir diğeri olan ReadEra, iOS ve Android işletim sistemlerinde destekleniyor. Kitap konusunda desteğin olmadığı uygulama sadece kitap okuma aracı olarak kullanılabiliyor. Bu nedenle kitapların başka kaynaklardan satın alınması ya da indirilmesi gerekiyor. Kitap mağazası olmasa da dosya uzantısı konusunda en kapsamlı seçeneklerden birisi olan ReadEra, PDF ve DOC gibi geniş bir dosya türü desteği ile bu alanda öne çıkıyor.

Kobo

En iyi kitap okuma uygulamaları listesinde yer almayı başaran bir diğer uygulama Kobo. E-kitap okuma cihazlarının üretimini de yapan Kobo, cihazdan kitaplara kadar farklı seçenekleriyle dikkat çeken Kobo’da Türkçe kullanımı da son derece yaygın durumda.

Wattpad

Kitap okuma ve yayınlama konusunda dikkat çeken Wattpad, özel bir kitap topluluğu ve platformu. 2006’dan beri önemli bir ivmenin yakalandığı platform, zengin içeriği ve Türkçe arşiviyle de Wattpad en iyiler listesinde.

Apple Books

Apple ekosistemini tercih edenler için Apple’ın en iyi kitap okuma uygulamaları listesine Apple Books  ile giriyor. Başlangıçta iBooks olarak adlandırılan uygulama 2010 itibariyle Apple Books olarak piyasada yer almaya başladı. Zengin bir arşivi bulunan uygulama, Apple ürünleriyle de tam uyumlu.

OverDrive (Libby)

Kitap okuma uygulamaları arasında en eski uygulamalardan birisi olan Apple Books, yıllar geçse de kullanıcıların kullanım alışkanlıkları nedeniyle listelerde yer ediniyor. Farklı pazarlarda ve dil destekleriyle hizmet veren Apple Books, akademik alandaki çalışmaları da kapsıyor. Web sitesinin yanı sıra mobil uygulamalarıyla da kullanılan uygulama 2023 itibariyle Libby adını aldı. bu nedenle uygulamayı kullanmak isteyenlerin isim değişikliğine dikkat etmesi gerekiyor.

Türkiye’de kullanabileceğiniz bu uygulamalar ile kitap okuma keyfinizi hemen başlatabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir