Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 01.07.2016 - Haberler - indir.com

Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 01.07.2016

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-01 16:38:10
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Sevgili indir.com okuyucuları, bundan sonra her cuma günü geçtiğimiz hafta (son 7 gün) en fazla ilgi çeken ve okunan yazıları "Haftanın En Çok Okunan Yazıları" başlığıyla sizlerle paylaşacağız. Sizlerin de en çok okunan yazıları merak ettiğiniz düşünüyoruz ve paylaşmak istiyoruz.

Haftanın En Çok Okunan Yazıları

1- Telefon Hafızasında Boş Yer Açmanızı Sağlayacak 7 Özellik

Özellikle son dönemlerde akıllı telefon teknolojisi, dâhili depolama kapasitesi artan cihazları bize kazandırmaya devam ediyor. 128 GB hafıza kapasitesine sahip dahi olsa, bir telefonun zaman içerisinde bu kapasiteyi sonuna kadar kullanması mümkün olabilir. Son derece sıradan görünen bir işlemle birlikte, hem telefonunuzun hafızasını temizleyebilir hem de daha fazla yer açabilirsiniz. Eğer hafıza temizleme konusunu maddeler halinde sıralayacak olursak, bu 7 maddeye size gerçekten yardımcı olabilir.

2- GSM Operatörlerine Yeni Rakip

Güncel ve gelişmiş program katkısıyla SMS dünyasında önemli bir sarsılmaya neden olan WhatsApp, günde 100 milyon arama ile WhatsApp son dönemler içerisinde hedefini daha da büyütmüş görünüyor. Yeni sayılan ve gittikçe yayılıp daha fazla kullanılan sesli arama özelliği, gün geçtikçe çok daha fazla insan tarafından tercih ediliyor. Çok fazla insanın elbette ki uygun koşulları ve rahat imkânları için tercih ettiği bu sistem, GSM operatörlerinin sonunu getirebilir.

3- Fotoğraftan Ölçü Alan Uygulama: Take Measure

Take Measure kullandığınız cihazınızın üzerinde yer ala kamerayı kullanarak fotoğraflar üzerinde yer alan nesnelerin boyutunu ölçmenize yardımcı olmaktadır. Bu muhteşem ve enteresan uygulama fotoğrafların şekilleri ve boyutları ne olursa olsun ölçüyor. Bu uygulamaya bir referans olarak A4 kâğıdı kullanmanız yeterli olacaktır.A4 kâğıdının tercih edilmesinin nedeni ise bu kâğıdın ölçüm için en uygun materyal olduğunun düşünülmesi.

4- Tehlike Saçan Android Virüsü: Godless

Android işletim sisteminin kâbusu haline gelen Godless adlı virüs, bu işletim sistemi için çok büyük bir tehdit oluşturuyor. Daha şimdiden 850 bin den fazla Android cihaza ulaşmış olan Allahsız virüsü, Android 5.1 lolipop ve daha önceki sürümlerde ne yazık ki etkili oluyor. Bu da yaklaşık sürümlerin % 90?ı olarak kabul ederken, akıllı cihaz teknolojisi kullanan pek çok insanın bu virüs tehlikesi altında olduğunu söylemek lazım.

5- Facebook'un Eski Tasarımcılarından Sevimli Oyun: Pinchworm

Flappy Bird gibi yer çekimine karşı koyduğun, Angry Birds gibi bir atış yörüngesi çizdiğin ve Tiny Wings gibi momentumunu korumak için mücadele ettiğin fizik oyunları grubunun yeni ve eğlenceli temsilcisi Pinchworm. Facebook'un önde gelen 2 tasarımcısı kendi uygulamalarını hayata geçirmek için işten ayrıldı ve bu eğlenceli oyunu hayatımızı daha keyifli hale getirmek için bizlerle buluşturdular. Bu sefer kahramanlarımız kuşlar değil solucanlar!

6- Twitter'da Sticker Dönemi

Gelişimle belli başlı olan ve üye sayısı ile ilgi çeken sosyal paylaşım siteleri arasında, Twitter ve ayrıcalıklı yerini çok iyi gözlemlemek gerek. Platformundaki 140 karakter sınırını esneten sosyal paylaşım sitesi, özellikle kullanıcılarına 140 saniyelik videoları paylaşma imkânı sunmuştu. Sınırlarla tanınan fakat pek çok uygulamasıyla kullanıcı sayısını giderek artıran Twitter, yine önemli bir yenilik peşinde. Sosyal paylaşımın sürekli olarak yeni teknolojilerle desteklenmesi, tüm kullanıcılar açısından etkileyici bir sonuç ortaya koyuyor.

7- Zorunlu Hale Gelen Facebook Messenger'dan Kurtulmanın Yolları

Son zamanlarda Facebook'un kullanıcılarına direttiği Messenger uygulaması kullanıcıların canını sıkmaya başladı. Nitekim Messenger uygulamasının indirilmeden Facebook mesajlarının görülmemesi Messenger uygulamasının cihazlara indirilmesini zorunlu kılıyor. Aslında Messenger uygulamasını kullanmanı pek bir zararı yok. Hatta Messenger uygulaması sayesinde Facebook üzerinden gelen mesajları anında görebiliyorsunuz. Ancak bazen telefonunuzun ya da tabletinizin hafızasının yetmemesi durumunda Messenger uygulamasını cihazınızdan silebiliyorsunuz.

8- En İyi Selfie Paylaşımı için 15 Uygulama

Instagram'ın zirve yapmasının ardından ortaya çıkan 'selfie' akımı mobil internet kullanıcıları arasında dalga dalga yayılmaya başladı. indir.com olarak en iyi Selfie paylaşımı için kullanabileceğiniz mobil uygulamaları araştırdık. Öncelikle Selfie hakkında sizlere kısa bir bilgi verelim. İngilizcede, bir kişinin cep telefonu ya da fotoğraf makinesini kullanarak kendi fotoğrafını çekmesi ve sosyal medyaya yüklemesi anlamına gelen 'Selfie' kelimesi geçtiğimiz yıl Oxford Sözlüğü'nde yılın kelimesi seçilmiştir. Bazı kullanıcılar arasında ise çekilen bu fotoğraflar 'kolumun uzanabildiği yer burası' deyişinin görsel bir göstergesi olarak da kabul edilmektedir.

9- Telefonunuzdan Sildiğiniz Dosyaları Geri Getirme

Eğer telefonunuzda sizin için değerli olan verileri kaybetmişseniz, hemen umutsuzluğa kapılmayın. Daha önceden oluşturulan ve kaybedilen veriler üzerine başka bir veri oluşturmadıysanız, kaybolmuş verilerinizi kurtarma ihtimalinizin oldukça üst düzey olduğunu söyleyebiliriz. Program ve teknoloji gelişimlerinin akıllı telefonlarda olağanüstü sonuçlar ortaya koyması, hem verileri kullanma hem de kurtarma yönünde iyi fırsatları önünüze getirmeye devam ediyor. Kaybedilen verinin üzerine yeniden yükleme yapmaya çalışırsanız, bu verileri kurtarmanız imkânsız hale gelebilir. Kaybettiğiniz anda kıymetini anladığınız ve geri getirmek istediğiniz bir veri var ise o andan itibaren kurtarma işlemine başlamak, sizin kısa zamanda daha olumlu bir sonuca götürebilir.

10- Mobil Uygulama İndirme Sayısı Giderek Düşüyor, Neden?

Akıllı telefon kullanıcıları bugün telefonlarına indirdikleri uygulamaları kullanmaktan yeni uygulamaları indirmeye hafıza bulamıyor. Bugün Türkiye de ve Amerika Birleşik Devletlerinde mobil uygulama patlaması yavaşlamaya başladı. Yavaşlayan mobil uygulamanın zaman içerisinde durmaya başladı. Peki, ilk olarak mobil uygulama patlaması ne zaman yaşandı?





PAYLAŞ