Zorunlu Hale Gelen Facebook Messenger'dan Kurtulmanın Yolları - Haberler - indir.com

Zorunlu Hale Gelen Facebook Messenger'dan Kurtulmanın Yolları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-23 09:35:33
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Son zamanlarda Facebook'un kullanıcılarına direttiği Messenger uygulaması kullanıcıların canını sıkmaya başladı. Nitekim Messenger uygulamasının indirilmeden Facebook mesajlarının görülmemesi Messenger uygulamasının cihazlara indirilmesini zorunlu kılıyor. Aslında Messenger uygulamasını kullanmanı pek bir zararı yok. Hatta Messenger uygulaması sayesinde Facebook üzerinden gelen mesajları anında görebiliyorsunuz. Ancak bazen telefonunuzun ya da tabletinizin hafızasının yetmemesi durumunda Messenger uygulamasını cihazınızdan silebiliyorsunuz.

Messenger uygulamasını kullanmak istemiyorsanız birkaç püf noktadan yararlanarak Facebook'ta ki mesajlarınızı uygulamayı indirmeden de kullanabilirsiniz. .dayatma yoluyla Facebook tarafından indirilen Messenger uygulamasından kurtulmanın oldukça mantıklı yollarının bulunduğunu söylememiz mümkün. Peki, Messenger uygulamasından kurtularak Facebook'ta ki mesajlarımızı nasıl görebiliriz' Yazımızı takip ederek siz de Messenger illetinden kurtulabilirsiniz.

Messenger Uygulamasından Kurtulmak Zor Değil
Messenger uygulaması olmadan Facebook'ta nasıl mesajlaşılır diyorsanız size önereceğimiz bu yöntemi deneyerek şansınızı deneyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Chrome 'da bulunan mobil taşıyıcıda ''Masaüstü Sitesini İste'' adlı seçenek yer almaktadır.
Aynı zamanda bazı taşıyıcılarda aynısı olmasa da benzer içerik yer alıyor. Bu özellik Facebook mesajlaşma için kullanılarak Messenger uygulamasını kullanması için zorunlu tutulan kullanıcılar bu illetten kurtarıyor.
Yapmanız gereken işlemin oldukça basit olduğunu söylemek mümkün. Bunun için özel bir uygulama ya da program indirmenize gerek kalmayacak.

Messenger Uygulamasından Nasıl Kurtulabiliriz?
Facebook'un zorunlu tuttuğu Messenger uygulamasından kurtulmak için ortaya atılan iki yöntem vardır. Öncelikle m.facebook.com adresine girerek kendi hesabınıza giriş yapmalısınız.
Bu adresten hesabınıza giriş yaptıktan sonra tarayıcı ayarından masaüstü versiyonuna geçmelisiniz.
Bu ayara geçtikten sonra ekranınızda herhangi bir değişiklik yoksa linkin başında yer alan m harfini www olarak değiştirerek Facebook'un masaüstü haline geçiş yapabilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak Messenger uygulamasına gerek kalmadan mesajlaşmanız mümkündür.

Messenger Uygulamasından Kurtulmanın İkinci Yöntemi
Yukarıda bahsettiğimiz ilk yöntem muhakkak işinize yaracaktır. Ancak cihazınızın ekranı küçükse bu yöntemi kullanmak zor olacaktır.
Bu nedenle bu yöntemi kullanamıyorsanız eski ayarları değiştirmeden m.facebook.com adresine giriş yaparak mesajlar kısmına girmelisiniz. Cihazınızda Messenger uygulaması yüklü değilse otomatik olarak açılacaktır.  Messenger'ı sürükleyip atarak eskisi gibi Messenger olmadan yazışabilirsiniz.





PAYLAŞ