Google I/O 2014 Canlı Yayın - Haberler - indir.com

Google I/O 2014 Canlı Yayın

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google'ın özellikle yazılım geliştiricileri tarafından sabırsızlıkla beklenen Google I/O 2014 konferansı Türkiye saatiyle 19:00'da başlayacağı gibi sitemiz üzerinden de CANLI olarak izleyebilirsiniz.

Google Glass, Nest, AndroidWear, yeni nesil Android işletim sistemi, Google Auto Link gibi daha pek çok yeniliğin tanıtılacağı etkinlikte bizleri nelerin beklediğini Google I/O 2014'te Bizleri Neler Bekliyor? başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

Geçen yıl yaklaşık 100 bin kişi tarafından canlı izlenen konferans başladığında aşağıdan CANLI YAYIN'da izleyebileceğiniz gibi açıklanacak olan yenilikleri de sizlere canlı olarak yazmaya çalışacağız.

Sundar Pichai'nin sahnede yerini alarak Google I/O 2014'yu dünyanın çeşitli şehirlerinden canlı olarak takip eden kişileri selamlayarak başladı. Bu yılki konferansa kadın katılımcıların daha yoğun katılım gösterdiği görülebiliyor.

Google I/O

Google I/O konuşmasına global akıllı telefon sayılarıyla başlayan Pichai, Android aktivasyonunun aylık bazda 2012 yılında 223 milyon, 2013 yılında 538 milyon ve günümüzde de 1 milyar cihaza ulaştığını, Android kullanıcılarının günde 93 milyon selfie paylaştıklarını, Android tabletlerin küresel pazar payının ise yüzde 62'ye yükseldiğini belirtti.

Ayrıca günde 20 milyar SMS'in gönderildiğini de açıklayan Pichai, kullanıcıların telefonlarını bildirimler ve diğer kullanım amaçları için günlük olarak 100 milyar defa kontrol ettiklerini de söyledi. Konuyla ilgili yaptığımız Android 1 Milyar Aktif Kullanıcıya Sahip başlıklı haberimizi okuyabilirsiniz. 

Android One

Gelişen ülkelerin Android'e daha hızlı entegre olabilmesi için geliştirilen Android One isimli yazılım ve donanım paketi duyuruldu. Gelişmekte olan pazarlarda akıllı telefon kullanımının düşük olduğundan bahseden Pichai, Google'ın bunu değiştirmek istediğini söyledi.

Bunun için 100 dolarlık fiyatla Android One sistemine sahip akıllı cihazların çalışmasına başlanmış durumda. Android One ilgili daha detaylı bilgi almak için Gelişmekte Olan Ülkeler için Android One Duyuruldu başlıklı haberimize göz atmanızı öneririz.

Sunumda İkinci Bölüm

Google I/O
Konferansın ikinci bölümünde sahneye çıkan Android L tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Matius Duarte, Google geliştiricileri için Android ve Chrome arayüzlerini birleştirerek ortaya çıkarılan ve farklı ekran boyutlarına uyumlu akıllı arayüze sahip olan akıllı tasarım ara katmanı Material Desing'i açıkladı. 

Özellikle Android geliştiricilerinin en büyük sorunlarından birisi olan farklı ekran boyutları sorunu bu yeni katmanla çözülmesi bekleniyor. google.com/design adresine girerek konuyla ilgili doküman ve tüm platformlar için hazırlanan ortak arayüz kütüphanesine ulaşabilirsiniz.

Android arayüzünde tasarımsal yenilenmeye gidildiğinden de bahseden Duarte, yeni Android arayüzüne 'Material' isminin verildiğini duyurdu. Google'ın yenilediği arayüz daha temiz ve etkileşimli bir yapıya kavuşturulmuş. Yeni tasarım dili Material Design ile ilgili daha detaylı bilgi için Google'ın Yeni Tasarım Dilinin Adı Material Design başlıklı haberimizi okuyabilirsiniz.

Editörün Notu: Sahneye çıkan tüm konuşmacıların kolunda, herkesin merakla beklediği Android akıllı saat dikkatimizi çekiyor.

Android L Duyuruldu

Android L

Material Desing adındaki tasarım dilini temel alacak olan Android L, bir çok görsel değişikliği beraberinde getiriyor. Sadece Android'de değil Chrome OS ve Google arama sayfaları da bu değişiklikten etkilenecek. Daha fazla efekt, daha fazla gölge ve daha çok renk barındıracak olan yeni Android, animasyonlar ile zenginleştirilecek.

Android işletim sisteminin özellikle geliştiriciler tarafından sabırsızlıkla beklenen sürümü L, bugünden itibaren geliştiricilerin kullanımına sunulacak.

Veeee. Karşınızda Android Wear

Android Wear

Android Mühendislik Direktörü David Singleton Android Wear'ın özelliklerini LG'nin akıllı saati üzerinden örnekler vererek açıklıyor. Android Wear için demo sunumu yapan Singleton'un verdiği komut çalışmadı. İkinci denemesinde yine çalışmadı.

Google'ın Android Wear sistemine sahip akıllı telefonu Moto360 sonunda göründü. İsterseniz bu saat ile pizza siparişi verebilir ödemelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Moto360

Moto360 ile birlikte bugün itibarıyla Samsung Gear Live ön siparişe sunulacak. Ayrıca LG G Watch'da Google Play'de an itibariye satışa sunuldu. Anroid Wear ile ilgili tüm detayları Google Android Wear Duyuruldu başlıklı haberimizde bulabilirsiniz.

Android Auto duyuruldu.

Android Auto

Google'ın kendi servisleriyle güçlendirdiği ve Apple'ın the Car projesine rakip olarak çıkarttığı Android temelinde araç içi sistemi Android Auto, sürücülere navigasyon, iletişim ve müzik gibi ihtiyaçlarına kolay ulaşım imkanı sunacak.

An itibarıyla Android Auto'nun demosu KIA otomobil üzerinde yapılıyor. Geliştiriciler için Android Auto'nun SDK'sı en kısa zamanda geliştiricilere sunulacak. Android Auto'yu daha yakından tanımak istiyorsanız Android Auto Tanıtıldı başlıklı haberimizi mutlaka okumanızı öneririz.

Android TV Duyuruldu

Android TV

Google tarafından açıklanan yeniliklerin en güzeli olduğunu düşündüğümüz Android TV, Android işletim sistemine sahip televizyonlar ile Goole servislerine doğrudan entegre ve Android'li televizyonlar üzerinden kontrol edilebilecek. Ayrıca Android TV ile Google Play içeriklerine doğrudan erişim sağlanacak.

Android TV, 2015 yılında çıkacak olan 4K'lı Sony ve Sharp markalı televizyonlarda kullanılacak. Android TV ile ilgili tüm detaylar Android TV İşletim Sistemi Duyuruldu başlıklı haberimizde.

Google Chromecast Duyuruldu

Google Chromecast

Google'ın Chromecast uygulamalarına chromecast.com/apps adresi üzerinden erişilebileceği gibi aynı ağ üzerinde olmayan kullanıcılardan da veri alınabilecek.

Google Drive

Google'ın bulut depolama servisi Google Drive an itibariyle 190 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış. Ayrıca Google Drive for Work adı verilen bir servis sayesinde de kullanıcılar aylık 10 dolar karşılığında sınırsız depolama alanına sahip olacaklar.

Sizlerle bu başlık altında CANLI olarak paylaşmaya çalıştığımız Google yenilikleri ve daha fazlasını sitemizde yayınladığımız Google I/O 2014 yazılı haber başlıkları altında bulabilirsiniz.

Yarın ki Google I/O 2014 CANLI YAYIN'ını kaçırmamak için sitemiz indir.com'u takip etmeyi unutmayın.





PAYLAŞ