Android Auto Tanıtıldı - Google I/O 2014 - Haberler - indir.com

Android Auto Tanıtıldı - Google I/O 2014

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Münevver SEZER
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın kendi servisleriyle güçlendirdiği ve Apple'ın the Car projesine rakip olarak çıkarttığı Android temelindeki araç içi sistemi Android Auto'nun detayları açıklandı.

Android Auto servisini kullanabilmeniz için tek yapmanız gereken Android telefonunuzu arabanızın veri bağlantısına takmak. Ancak bunun için arabanızın multimedya sisteminin Android Auto uyumlu olması gerekiyor. Android Auto çalıştığında tüm işlemleri ve uygulamaları akıllı telefonunuzdan yönetebilirsiniz. Aynı zamanda tüm işlemleri arabanızın ekranında özel bir arayüz ile görebilirsiniz.

Android Auto ile Navigasyon, mesajlaşma ve müzik gibi özelliklerin hepsini sesli kumanda ile yönetebilir, dilediğiniz uygulamayı açarak kullanabilirsiniz. Harita özelliğini kullanmak istiyorsanız arabanızın ekranından direk olarak sesli komut ile Google Maps'i açabilir ve kullanabilirsiniz. Yine harita özelliğini kullandığınız gibi sesli komut ile gelen mesajları dinleyebilir ve sesli komut ile mesajlarınıza cevap verebilirsiniz.

Tüm bu özellikleri kendi uygulamalarında kullanabilmek için yazılım geliştiriciler, Google'ın yeni sunacağı Android Auto SDK (software developer kit) paketini indirebilirler.





PAYLAŞ