YouTube'a sesli reklamlar geliyor - Haberler - indir.com

YouTube'a sesli reklamlar geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-19 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük ve popüler video izleme platformu olan YouTube, şimdi ise sesli reklamlar ile karşımıza çıkıyor. Çatı şirketi Alphabet üzerinden açıklanan son rakamlar kapsamında ise 2020 yılının üçüncü çeyreğinde Google toplam 37.1 milyar dolar reklam geliri elde etti. YouTube tarafına bakacak olursak ise 2020 üçüncü çeyrekte şirketin 5 milyar dolarlık bir reklam geliri gözüküyor. Ancak Google bu açıdan daha fazlası için geliştirmelerini sürdürüyor. Bu noktada ise YouTube’a sesli reklamlar özelliğini getirdi. Şuanlık sadece masaüstünde aktif olan aktif olan bu reklamlar, ifade edilene göre arkaplanda açık videolarda çıkacak. Bu yeni reklamları en çok YouTube’u müzik dinlemek için kullanan ve arka planda müzik açan kullanıcılar görecek gibi duruyor.

Özelliğin mobile gelmesi ise şuanlık beklenmiyor. Öyle ki bu reklamlar sadece ücretsiz kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ücretsiz kullanıcılar YouTube’u mobilde arka planda kullanacak şekilde ayarlayamıyorlar.

YouTube Premium istatikler sayfasını açtıYouTube Premium istatikler sayfasını açtı

Google, YouTube ile daha fazla kazanmak istiyor

Google dierleri oldukça fazla olan bu servisinden çok daha fazla gelir hedefliyor. Bu sebeple ise YouTube’un bir alışveriş platformu olması için de çalışmalarını sürdürüyor. Aktarılanlara göre şirket kişilerin videolarda gördükleri ürünleri direkt olarak YouTube’dan satın alabilecekleri bir paltform kurma hedefinde bulunuyor. Aktif testlerinde başlandığı ifade edilen bu özellik ileşirketin kendisi kadar içerik üreticileri için de işlevsel bir yöntem olması düşünülüyor. Bakalım bu yeni özellik ne derece işlevsel olacak göreceğiz.


YouTube erişim engeli sorunuyla gündemdeYouTube erişim engeli sorunuyla gündemde
YouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyorYouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyor

PAYLAŞ